"Poker" u mreži Maltežana za novu nadu, Partizan nadomak evropske jeseni!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 18.08.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" ostvarili vitalnu pobedu u Evropi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su večeras Hamrun iz Malte u Beogradu rezultatom 4:1 u prvom meču plejofa za Ligu konferencija.

Izabranici Gordana Petrića zaigrali su ove večeri dosta bolje nego u Novom Sadu, istina Maltežani su zapretili prvi preko Džonija, da bi potom usledila ofanziva "crno-belih".

Menigov pokušaj kao da je najavio ono što će se dogoditi u nastavku poluvremena, Rikardo Gomeš bio je koban po Bonela u 15. minutu posle akcije sa Živkovićem i Menigom.

Deset minuta kasnije, Slobodan Urošević najbolje se snašao u kaznenom prostoru nakon kornera i udvostručio prednost domaće ekipe.

Partizan ni nakon toga nije stao sa napadima, u 33. minutu Menig je povukao kontru i dodao ka Andradeu koji je uposlio Dijabatea, fudbaleru iz Malija nije bilo teško da zatrese mrežu Hamruna.

U finišu prvog dela igre, opravdano je poništen gol Hamruna, ali su gosti bolje otvorili drugo poluvreme i poveli u 52. minutu golom Metjua Gulamijea posle kornera s desne strane.

"Crno-beli" kao da su se opustili, nisu se trgli čak ni nakon primljenog gola, no vremenom su napadi Hamruna smekšali.

Uzvratio je Partizan nakon toga, prvo je Dijabateov udarac skrenut u korner, da bi Marković iz istog umalo savladao golmana kada je lopta otišla pored stative.

A onda, Patrik Andrade zadao je konačan udarac gostima, vezista sa Zelenortskih ostrva kombinovao je sa sunarodnikom Rikardom, ušao u kazneni prostor i zatresao mrežu Bonela u 77. minutu.

Sve je to razgalilo navijače Partizana koji su nakon svakog gola i dalje vikali "uprava napolje", ali su aplauzima nagrađivali dobre poteze i golove svojih igrača.

Priliku da smanji zaostatak Hamruna imao je Dodo posle očitog opuštanja fudbalera "crno-belih", no njegov udarac je odbranio Popović.

Revanš susret na Malti na programu je za sedam dana, Partizan ovog vikenda neće igrati superligašku utakmicu, pa će imati dovoljno vremena da se pripremi za novi evropski izazov.

Koji ne bi trebalo da bude mučenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke