Poletite "Orlići", vratite nam malo fudbalskog dostojanstva!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 16.06.2019.
12:25
Izvor: Sportske.net

Danas u Italiji počinje završnica EP za mlade reprezentacije. Srbija u drugoj grupi, imamo odličan tim, sve oči će biti uprte u Trst.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Srbiji i ranijim zajednicama u kojima je bila naša zemlja, šampionat Evrope za igrače do 21 godine je uvek donosio dosta radosti.

Sećamo se sjajnih generacija koje su 2004. i 2008. stizale do finala, još 1990. bili smo takođe vicešampioni, a na dva poslednja se nismo proslavili, završili smo posle dva prvenstva na kojima nismo učestvovali, dva puta takmičenje u grupi.

Ovo će biti 22. izdanje, prvo je održano 1978. i tadašnja Jugoslavija je postala prvak. Igralo se po nokaut sistemu, bez završnog turnira do 1994. kada su četiri tima išla u završnicu, a od 1998. u Rumuniji, osam timova se plasira na turnir.

Od 2017. je takmičenje prošireno na 12 timova, koliko će ih biti u San Marinu i Italiji. Nemačka brani titulu, najuspešnija nacija su Italijani koji su pet puta bili prvaci Evrope.

Na turniru koji počinje danas, učestvovaće 12 timova, podeljenih u tri grupe.

U prvoj grupi su Italija, Španija, Poljska i Belgija.

U drugoj Nemačka, Danska, Srbija i Austrija.

U trećoj Engleska, Francuska, Rumunija i Hrvatska.


Sistem takmičenja je takav da samo pobednici grupa i najbolji drugoplasirani idu u finale, pa će svaki meč biti veoma zanimljiv.


Luka Jovic

Srbija se u ponedeljak igrati prvi meč, protiv Austrijanaca u Trstu, u četvrtak nam je rival Nemačka, aktuelni šampion, takođe na "Nereo Roko", treći meč igramo sa Dancima sledećeg vikenda na istom mestu.

Selektor Đorović ima odličan tim na raspolaganju sa nekoliko fudbalera koji su bili svetski prvaci 2015. poput kapitena Jovanovića, Srđana Babića, tu je i Andrija Živković, kao i Bleki Milenković, Saša Lukić, i prva zvezda, novi napadač Reala, Luka Jović. Sa pet reprezentativac iz seniorske s
elekcije, nekoliko baš iskusnih igrača, Srbija će svakako imati šansu protiv Nemačke koja je solidan sa Tahom, Klostermanom, Daudom, Nojhausom, ali bez velikih zvezda.

Austrijanci su prava ex Jugoslavija, mnogo je igrača sa ovih prostora, dok su Danci nepredvidivi, ali imaju nekoliko odličnih igrača.

Italijani gaje velike ambicije, sa Manćinijem, Zaniolom, Pelegrinijem, Barelom, Kutroneom, Kjezom i Moizom Kinom koji su igrali već za "Azure" kod Manćinija.


Dani Olmo

Španija ima Ruiza iz Napolija, Fornalsa koji je otišao u PL, tu su još Firpo koji je meta Barse, Dani Sebajos, Soler, Mikel Merino, Borha Majoral i fantastični Dani Olmo iz Dinama.

Francuze predvodi Musa Dembele, tu su još nekoliko igrača poput Genduzija iz Arsenala, Tusara iz Liona, Konatea i Upamekana iz Lajpciga, oni su uvek opasni.

Englezi su u poslednjih par godina, ne i ove sezone imali dosta uspeha u mlađim kategorijama, Van-Bisaka, Foden, Džejms Madison, Rajan Sesenjom su poznata imena...

Komšije Hrvate predvodi Alen Halilović, već pomalo zaboravljena zvezda, ali Brekalo, Vlašić, Šunjić, Ćaleta-Car su nastupali i za "Vatrene".

Videćemo, ovo je pravi fudbalski izlog, Srbija definitivno ima šansu, vreme je opet za velike stvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Monday, 17.06.2019
06:20

Daj Boze da gresima ali imam osecaj da ce mo se ublago receno razocarati....

avatar
Marko Stankovic
Sunday, 16.06.2019
14:07

Da su Englezi došli u punom sastavu prošetali bi se do titule definitivno

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 16.06.2019
13:38
avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
14:31

Naša mlada reprezentacija startuje sutra u 18:30, utakmicom prvog kola Grupe B protiv Austrije.

Tu utakmicu ćete u direktnom TV prenosu moći da gledate na RTS-u, tačnije na prvom programu Javnog servisa, a program iz studija počeće pola sata ranije.

Sutra od 21 čas u našoj grupi se sastaju Nemačka i Danska, a ta utakmica biće prenošena na RTS 2.

Večeras se igraju mečevi Grupe A, a u centru pažnje je derbi između Italije i Španije, koji počinje u 21 čas i koji će takođe biti prenošen na RTS 2.

Srbija će se u drugom kolu sastati sa Nemačkom, 20. juna, direktan prenos je na RTS 1, baš kao i za utakmicu trećeg kola protiv Danske, 23. juna od 21 čas.

P.S. Nadamo se da se naši ''Orlići'' tu neće zaustaviti i da ćemo ih gledati i u samoj završnici:-D

avatar
Micja123
Sunday, 16.06.2019
13:23

Hoće li biti prenosa i gde ?

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
14:31

https://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/pitate-se-na-kojoj-televiziji-cete-sutra-gledati-orlice-na-ep-evo-odgovora-a-prvi-derbi-je-vec-veceras-379475.html

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
12:31

Fale nam Pavlovic, Grujic i Vlahovic, mozda cak i Ilic.

avatar
Marko Stankovic
Sunday, 16.06.2019
13:46

Koji Pavlović?
Grujić je 95 nema pravo da igra
Vlahović mislim da igra samo je izmena.
Pa meni na golu su mogli da pozovu u Mileta Svilara i Vanju MS , čini mi se da je prvi izbor Radunović a on od oktobra nije branio...

avatar
Marko Stankovic
Sunday, 16.06.2019
23:41

Moja greška što se grujića tiče ali dobro svakako koliko sjajnih igrača ne igra za druge reprezentacija (npr engleska ) mi smo fino sastavili tim , ne kažem da Radunović nije zaslužio mesto prvog golmana ali drugi golman je mogao neko od ove dvoice

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
14:30

Strahinja Pavlović. Grujić je '96 i naravno da ima pravo da igra. Vlahović bi mogao da igra u 4-4-2. Radunović je najbolji izbor i mislim da ne treba da se brineš zbog njega.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
12:30

2007. smo bili drugi, ne 2008. Tri prva i najbolji drugoplasirani idu u polufinale, ne u finale. I Gaja i Saponja znaju kako se osvaja zlato:-D