Poletni Partizan najavio bolje dane sa Savom Miloševićem!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.10.2024.
20:25
Izvor: Sportske.net

Pobeda crno-belih na povratničkom debiju novog trenera.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Izgleda da je istorijski debakl u večitom derbiju vrlo brzo postao prošlost za ekipu Partizana, koja je posle 0:4 protiv Crvene zvezde i odlaska trenera Stanojevića vezala dve prvenstvene pobede.

Najpre prošlog vikenda u Lučanima protiv Mladosti pod vođstvom Branka Vukašinovića (3:1), a večeras i na povratničkom debiju Sava Miloševića na mestu šefa struke proti Tekstilca iz Odžaka - 4:1.

Crno-beli su bili dominantni u najvećem delu meča, imali su znatno veći posed lopte, a inicijativu su krunisali vodećim golom u 39. minutu kada je Zahid asistirao Zubairuu, a ovaj iskosa sa desne strane uspeva da savlada golmana Braća - 1:0.

Činilo se da će se tim rezultatom otići na odmor, ali u 45. minutu Nikola Antiuč igra rukom u kaznenom prostoru Partizana i posle provere u VAR sobi dosuđen je pena za Tekstilac.

Siguran sa bele tačke bio je Davidović koji je tako iz prvog šuta gostiju u okvir gola pogodio mrežu - 1:1.

Na ulasku u nadoknadu vremena Zubairu je izveo pravu majstoriju i postigao lep gol sa ivice kaznenog prostora, pošto je prethodno primio loptu na desnoj strani. Međutim, posle nove provere u VAR sobi, gol je poništen, jer je utvrđeno da je Zubairu bio u ofsajdu.

Sličan razvoj događaja i u nastavku meča, Partizan bolji, konkretniji, a gosti uglavnom orijentisani na odbranu svog gola. 

Ipak, već u 52. minutu Partizan je stigao do novog vođstva. Grimaldo je sa leve strane uputio centaršut, Kodžić je pokušao da izbije loptu, ali ona dolazi samo do Natha koji udarcem sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u donji desni ugao gola golmana Braća - 2:1.

Sedam minuta kasnije Kalulu je zamenio Grimalda koji je dobio snažan udarac laktom u lice, ali je fudbaler gostiju Vasić za to kažnjen samo žutim kartonom.

A Kalulu, čim je ušao, pokazao je da želi da se nametne novom šefu struke, pa je već u 61. minutu sa leve strane asistirao za Zahida koji pogađa donji levi ugao gola gostujućeg tima - 3:1.

Partizan je zatim rutinski privodio posao kraju, ali pre kraja meča još jedan gol. Akcija Partizanovih rezervista, Trifunović je probio po levoj strani, uputio centaršut u kazneni prostor, gde je na pravom mestu bio Nemanja Nikolić koji sa nekih šest metara pogađa mrežu za 4:1!

Gol je proslavio ispod južne tribine, gde se posle 11. oktobra očekuje ''grmljavina'' kakva je nekada bila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke