Političko pitanje za selektora Švedske zbog Srbije i Rusije, da li bi nekoga od "orlova" izdvojio?

Autor: Nemanja Janošev
petak 07.06.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Utakmica je na programu u subotu od 18.00 na "Frends areni".

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Jon Dal Tomason najavio je sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Srbije na konferenciji za medije.

"Orlovi" će sutra u Stokholmu gostovati Švedskoj u poslednjem kontrolnom meču pred put u Nemačku na Evropsko prvenstvo. 

Jedno od prvih pitanja domaćih medija bilo je političko budući da je novinara zanimalo kako Tomason gleda na predstojeću utakmicu sa Srbijom, ako zna da je naša zemlja nedavno igrala sa Rusijom sa kojom Šveđani nisu u dobrim odnosima.

"Ova utakmica je planirana mnogo pre mog dolaska na čelo reprezentacije, nisam se pitao ništa. Ja samo milsim o fudbalu i stvarima koje treba popraviti posle meča sa Danskom. To je moj odgovor na to pitanje", rekao je Tomason.

On je naveo da nije zadovoljan zbog poraza protiv Danske pre nekoliko dana.

"Bila je duga sezona za neke igrače , neki su imali i problema, ali očekujem da u subotu budu fokusirani na meč. Protiv Danaca smo takođe dobro odigrali, nismo srećni što smo izgubili, pričali smo šta treba da ispravimo. Želimo da budemo dominantni na terenu".

Govorio je i o potencijalnim pretnjama u srpskom timu, ali nije nikoga posebno izdvojio.

"Srbja ima dobru ekipu, znamo kakav kvalitet poseduju, igraju direktno i sjajno ubacuju lopte sa strane. Moraćemo na to da obratimo pažnju. Ne mogu da izdvojim jednog igrača ili igrače, imaju dosta momaka koji igraju u velikim klubovima širom Evrope".

Upitan je i da li je analizirao prethodnu utakmicu dva tima još od pre dve godine...

"Ne. neću analizirati. Prošle su dve godie, dosta toga se promenilo, i kod nas i kod njih. Naravno da će biti promena u timu, moramo da vidimo sve igrače na delu. Ekstremno je pozitivan odnos mladih igrača, guraju jedni druge, daju pozitivnu atmosferu grupi", podvukao je Tomason.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke