POLUREME - Prva greška Aleksa Viga, Milojepresing!

Autor: Nemanja Janošev
petak 27.01.2023.
09:46
Izvor: Sportske.net

Za sada egal.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde i Austrije Luštenau igraju 1:1 u prvom poluvremenu pripremne utakmice u Turskoj.

Milojević je krenuo sa interesantnom postavkom na ovoj utakmici sa Slavoljubom Srnićem na levom beku, vratio se Seku Sanogo u srce terena, a društvo mu je pravio Veljko Nikolić. Ibrahim Mustafa krenuo je od prvog minuta kao najistureniji, Katai i Prucev delovali su po krilima s tim što je Rus imao veliku pomoć Aleksa Viga u ofanzivnim akcijama.

Upravo je Argentinac u nekoliko navrata imao svoje prodore koji su karakteristični za njega i zbog čega su toliko ushićeni u Ljutice Bogdana, međutim, Zvezda nije uspevala da kreira veće šanse u prvih 25 minuta igre.

Pritisak koji je implementirao Miloš Milojević činio je svoje, odbrana je bila visoko, dok Austrija nije previše pretila golu Vasiljevića. Ipak, posle 27 minuta usledila je greška Aleksa Viga čiji klizeći start nad Diabijem u kaznenom prostoru nije bio "čist", te je dosuđen penal za Austriju Luštenau. Diabi je preuzeo odgovornost i savršeno izveo jedanaesterac.

Zvezda je potom lako dolazila do prilika. Katai i Nikolić su propustili sjajne šanse kada su protivnici vadili loptu iz gola. Presing je na ovoj utakmici zaista bio odličan, pa su uz pomoć njega dolazili u povoljne situacije, ali i poveli kada je Jegor Prucev doturio loptu do Kangve koji matira Helaca za konačan ishod posle prvih 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke