POLUVREME - Zvezda u "nokdaunu", 2:0 za sjajni Voždovac!

Autor: Mladen Heleta
subota 26.08.2023.
19:49
Izvor: Sportske.net

Blistava partija "zmajeva".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U toku je utakmica petog kola fudbalske Superlige Srbije između Voždovca i Crvene zvezde, a rezultat nakon 45 minuta igre je 2:0 za Voždovac!

Domaćin je šokantno poveo već u petom minutu. I to kako!

Presing Voždovca na zadnju liniju Crvene zvezde urodio je plodom, Degenek je napravio užasan kiks, a lopta je na pas Đuričića stigla do Borisava Burmaza, koji je fantastičnim udarcem levom nogom pogodio pod samu prečku, iza nemoćnog Glazera.

Burmaz je inače Zvezdino dete, a šampion Srbije prvi put gubi otkako na njegovoj klupi sedi Barak Bahar.

Potom se borba na "krovu" rasplamsala, a Voždovac nije ustuknuo. 

Uzdrmana Zvezda je prvi put zapretila u 14. minutu, kada je posle udarca Stamenića sa distance, lopta "fijuknula" tik pored stative.

Samo dva minuta kasnije je još jedan Zvezdin đak mogao da se proslavi protiv matičnog kluba. Jovčić je bio u veoma dobroj poziciji, solidno je tukao, ali mu je Glazer ušao u šut i spasio šampiona Srbije.

Olajinka je u 18. minutu spustio loptu Bukariju u šesnaestercu Voždovca, a Bukari je šutirao neposredno iznad protivničkog gola. Nije to bilo uopšte loše, ali ipak suviše iskosa je bio reprezentativac Gane u ovoj situaciji.

Voždovac se nije povukao, odlično je stajao na terenu i iz tranzicije unosio nemir u poljuljanu Zvezdinu odbranu, koja je u prvih pola sata ispoljila niz slabosti. 

U finišu pritisak gostiju, koji su najbliži pogotku bili u 38. minutu. Kangva je centrirao sa leve strane, Olajinka gađao glavom sa šest metara i pogodio prečku.

U 42. minutu viđen je neverovatan promašaj Lučića. Kraso je kao na tacni proigrao mladog napadača Zvezde, a ovaj je sa svega nekoliko metara promašio čist zicer.

U sledećem napadu je stigla surova kazna. Nešković je u solo-prodoru "izlomio" Mijailovića, ušao u kazneni prostor i sa 15 metara poslao pravi "projektil" u mrežu Glazera, za 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke