POLUVREME - Partizan nadigran, gubi i ostao bez Jovanovića i Duljaja za derbi

Autor: Mladen Heleta
nedelja 14.04.2024.
20:09
Izvor: Sportske.net

Teška situacija za crno-bele, Čuka igra odlično.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Derbi poslednjeg 30. kola regularnog dela sezone u Superligi Srbije igraju Čukarički i Partizan na Banovom brdu, a rezultat nakon 45 minuta je 1:0 za domaću ekipu.

Strelac je bio Brazilac Vinisijus Melo u 28. minutu.

Utakmica je počela zabrinjavajućom scenom za sve pristalice Partizana, pošto je najbolji pojedinac tima ove sezone, golman Aleksandar Jovanović, doživeo povredu već u prvom minutu.

Delovalo je da će morati da izađe, ali je tada "stisnuo zube" i nastavio, uz još jednu lekarsku intervenciju u 15. minutu.

Na terenu je Partizan prvi zapretio, i to u osmom minutu. Baždar je krenuo ka sredini, proigrao Goha, koji je petom odložio do Zahida. Norvežanin je nanizao dvojicu protivničkih igrača, pre nego što je uputio udarac koji je Samurović odbranio.

Nakon toga se situacija promenila, domaćin je preuzeo konce igre u svoje ruke i bio je jako opasan preko veoma raspoloženog Đorđa Ivanovića.

Pritiskao je Čukarički, "mirisalo" je da će doći do gola i uspeo je u 28. minutu, kada je Vinisijus Melo matirao Jovanovića, za 1:0.

Najveći deo posla obavio je Ivanović, koji je protutnjao po desnoj strani, poslao lep pas u kazneni prostor za Docića, a ovaj je samo prosledio loptu do Brazilca. Vinisijus Melo nije imao težak zadatak da iz neposredne blizine upiše prvenac u srpskom fudbalu.

U 39. minutu je Jovanović ipak morao da napusti igru. Povreda je bila jača, umesto njega je ušao Krunić i zamalo primio gol posle svega 60 sekundi.

Ponovo je Ivanović napravio "dar-mar" po desnoj strani, uputio je idealnu loptu za Luku Adžića, a ovaj se obrukao, traljavo šutirao i promašio čist zicer sa šest metara od gola.

Partizan je najbolju priliku imao u sedmom minutu nadoknade vremena. Zahid je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Kovačević bio najbolji u skoku, tukao glavom i pogodio prečku.

Trener Partizana Igor Duljaj je dobio žuti karton u prvom poluvremenu, što mu je četvrti u sezoni, pa neće moći da vodi ekipu protiv Crvene zvezde u prvom kolu plej-ofa. Ali, ako Partizan večeras izgubi, taj derbi i neće imati preveliki rezultatski značaj.

Sada je veliko pitanje i da li će golman Jovanović moći da nastupi na "Marakani"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke