POLUVREME - Baždar probudio uspavani Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2024.
17:43
Izvor: Sportske.net

Mogli su crno-beli i do ubedljivije prednosti.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice 28. kola Superlige, Partizan kao gost vodi protiv Voždovca sa 1:0.

Posle jalove inicijative gostiju od početka meča, mogli su crno-beli preko Ovusua u 15. minutu da dođu u vođstvo, ali je njegov šut izblokiran i uspeo je da iznudi samo korner.

Najveća opasnost pred golom Partizana viđena je u 34. minutu kada je Kolarević pretrčao Filipovića, protutnjao je po levoj strani u kazneni prostor Partizana, ubacio loptu u peterac gde u poslednjem trenutku Svetozar Marković izbija loptu u korner ispred Teodorovića.

Izgledalo je da Partizan nema ideju kako da dođe do gola ''zmajeva'', ali posle kornera u 39. minutu meča Samed Baždar donosi prednost crno-belima! 

Goh je izveo taj korner sa desne strane posle kog je usledila prava opsada gola Voždovca. Dva puta je šutirao Kovačević, oba puta su njegovi šutevi izblokirani, lopta se onda odbila do Kalulua koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je usledio još jedan blok, ali samo do baždara koji majstorski zahvata lopti iskosa sa leve strane i sa 11-12 metara udaljenosti postiže prelep gol - 0:1.

Veoma malo je nedostajalo da Kalulu u 43. minutu udvostruči prednost Partizana posle lepe akcije sa Antićem. Brzonogi krilni fudbaler crno-belih je na kraju sa ivice peterca zahvatio loptu vrhom kopačke, ali ona je okrznula stativu i otišla pored gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke