Poluvreme: Bezopasni Partizan primio dva, priznat jedan gol Fejenordu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.03.2022.
21:47
Izvor: Sportske.net

Crno-beli ponovo inferiorni u duelu sa Fejenordom.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena na ''De Kajpu'', Fejenord - Partizan 1:0 u revanšu osmine finala Lige konferencija. Prvi meč u Humskoj je holandski tim dobio sa 5:2.

Fejenord je, kako se i očekivalo, uz veliku podršku krcatog ''De Kajpa'' od starta uspostavio inicijativu na terenu i vrlo brzo su domaći počeli da prave pometnju na polovini Partizana, ali su crno-beli u defanzivi delovali nešto čvršće i organizovanije nego u prvoj utakmici. Nekoliko pokušaja Sinistere, Tila, Nelsona su uspešno izbolokirani u kaznanom prostoru crno-belih.

Partizan za to vreme samo jedan prodor Meniga koji je uspeo da iznudi korner, ali su se potom domaći odbranili i ponovo nastavili sa napadima.

Posed lopte od 73:27% u korist Fejenorda možda i najbolje ilustruje dešavanja na terenu u prvih 20 minuta.

Prvi Partizanov šut od početka meča beležimo u 21. minutu kada je Menigh pokušao sa nekih 18 metara, ali je lopta zakačila jednog igrača, koji ju je usporio, pa golman Markijano nije imao problema da je zaustavi.

Mnogo sreće Partizan je imao u 33. minutu. Ponovo je domaćin uspeo da odbranu crno-belih sabije u šesnaesterac, Nelsonov udarac je izblokirao Saničanin, potom lopta dolazi do Tila koji pogađa stativu, a odbijenu lopti Desers je prosledio u Stevanovićevu mrežu. Ali, pomoćni sudija je podigao zastavicu, signalizirao ofsajd, iako je ponovljeni snimak pokazao da Desersovog ofsajda nije bilo u trenutku kada je Til upućivao loptu ka golu crno-belih. Doduše, kod Nelsonovog šuta je Desers bio u ofsajdu, kasnije se aktivirao, ali kako god, VAR-a nema u Ligi konferencija, pa nije bilo provere ove situacije.

Na drugoj strani, Partizan je iznudio korner u 40. minutu. Udarci iz ugla su bili Partizanov adut u prvom meču, ali večeras Jojićeve centaršuteve iz ugla ne uspevaju da iskoriste njegovi saigrači.

Dva minuta kasnije, slobodan udarac za Fejenord sa ivice kaznenog prostora posle Miletićevog prekršaja. Bila je to velika prilika za domaći tim, ali je Sinistera loše izveo ''slobodnjak'', pogodio je živi zid Partizana.

Ono što crno-belima pravi dodatni problem jesu žuti kartoni Uroševića, Saničanina, Jevtovića.

Posle Jevtovićevog prekršaja Fejenord je dobio još jedan slobodan udarac, sa veće udaljenosti, blizu 30 metara. Izveo ga je Tornstra, lopta je prošla pored loše postavljenog živog zida, zakačila Desersa i prevarila Stevanovića - 1:0 za tim iz Roterdama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke