POLUVREME - ''Brodolom'' Partizana za samo pet minuta!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.07.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Neverovatno...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Na samo pet minuta pre kraja prvog poluvremena, verovali smo da će Partizan imati odličan rezultat na poluvremenu u Lublinu protiv Dinama iz Kijeva, ali od 0:1 Dinamo je stigao do 3:1, u periodu od 40. do 45. minuta...

Početak meča bio je u znaku sudije Dingerta. Verovali ili ne, najbolji strelac Partizana Mateuš Saldanja kažnjen je žutim kartonom već u prvom minutu zbog prekršaja nad Braškom na sredini terena.

A onda, četvrti minut i prva velika prilika za Dinamo! Sve se dogodilo posle loše ispucane lopte od strane golmana Jovanovića, a onda i loše reakcije Zahida ispred kaznenog prostora. Ukrajinci su osvojili loptu, Kabajev je iskosa sa leve strane šutirao u bliži ugao, Jovanović je nogom izbio tu loptu koja dolazi do Jarmolenka, a on ''makazicama'' šutira preko gola.

Neverovatne odluke donosi nemački sudija Dingert kada su u pitanju žuti kartoni, pa je već u 11. minutu ''požuteo'' i De Medina zbog jednog, bar iz našeg ugla, ''običnog'' prekršaja.

Najbolju akciju od početka meča ekipa Dinama izvela je u 18. minutu kada je Vivčarenko probio po levoj strani i centrirao za Bujalskog koji sa nekih 12 metara gađa donnji levi ugao, ali Jovanović odlično interveniše.

Minut kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru Dinama. Karavajev je oborio Kalulua, udario ga je po zglobu, ali tek posle intervencije iz VAR sobe i pregledanog snimka, sudija Dingert pokazuje na belu tačku!

Saldanja je preuzeo odgovornost da izvede jedanaesterac, učinio je to majstorski, ''panjenkom'' za vođstvo Partizana od 1:0!

Posle primljenog gola, Kijevljani su odmah počeli da vrše pritisak na polovini Partizana, De Medina je dva puta pravovremeno reagovao i otklanjao opasnost, a na drugoj strani se otvarao veliki prostor za kontre crno-belih preko Severine i Goha, što oni nisu uspeli da iskoriste.

U 35. minutu nova velika opasnost pred golom Partizana. Jarmolenko je sa desne strane napravio pometnju u šesnaestercu crno-belih, prošao je Kalulua, ali je Mujakić blokirao udarac, usledio je još jedan šut sa petnaestak metara, ali Jovanović izbija loptu u korner.

Posle kornera je pokušao i Djačuk koji je zahvatio loptu glavom pored Antića, ali srećom po crno-bele nije bio precizan.

Ipak, u 40. minutu Kijevljani stižu do izjednačenja. Kabajev je probio po levoj strani, uspeo je pored Markovića da pronađe Mikolu Šaparenka, a reprezentativac Ukrajine sa petnaestak metara pronalazi put do mreže golmana Jovanovića - 1:1.

Nije to najgore što se desilo ekipi Partizana do kraja prvog poluvremena. Samo dva minuta kasnije očajne reakcije Arijage, pa Kalulua, a onda i loše ispucavanje Mujakića u kaznenom prostoru Partizana. Lopta je došla do Braška koji sa ivice kaznenog prostora pogađa desnu stranu Jovanovićevog gola. Lopta pogađa stativu i odbija se u mrežu za 2:1 u korist Dinama.

Mogao je Partizan do izjednačenja u 45. minutu kada je šut Saldanje iskosa sa desne strane zaustavio golman Buščan, a odbijenu loptu Goh nije uspeo da pošalje u mrežu.

Kazna je usledila već u nadoknadi vremena - 3:1 za Dinamo! Nova konfuzija u odbrani Partizana. Lopta je sa leve stigla na desnu stranu do Karavajeva, koji sa petnaestak metara šutira pored Antića, lopta je zakačila beka crno-belih i prevarila Jovanovića...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VALJAK I REALNOST ,BEZ SMINKE !
Tuesday, 23.07.2024
22:49

NEMAMO UPRAVU NEMAMO TIM NAVIJACI NE DOLAZE A HOCEMO EVROPU. SMESNI SMO. IMA I U REVANSU DA IZGUBIMO. ZA DVE KLASE IGRAJU BOLJI FUDBAL.