POLUVREME - ''Čuka'' ispustila vođstvo, preokret u Budimpešti u sedmom minutu nadoknade!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
19:40
Izvor: Sportske.net

Domaćin izjednačio sa bele tačke, pa preokrenuo u poslednjim sekundama poluvremena.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice prvog kola grupne faze Lige konferencija, Ferencvaroš - Čukarički 2:1 posle prvih 45 minuta na ''Grupama Areni'' u Budimpešti.

Nepunih devet minuta je mreža Čukaričkog ostala netaknuta, a onda posle centaršuta Abu Fanija iz slobodnog udarca sa leve strane Samurović je savladan. Ipak, gol nije priznat jer je Varga bio u ofsajdu, iako nije dodirnuo loptu, ali je procenjeno da je uticao na igru u toj situaciji.

Nastavili su domaći sa napadima, u 13. minutu Ramirez je probio po levoj strani, centrirao je na liniju peterca, ali Varga nije uspeo da zahvati tu loptu.

Ali, polako je taj pritisak popuštao i vrlo brzo je Čukarički uspeo da iskoristi prostor koji mu se ukazao na protivničkoj polovini. Igrao se 27. minut meča, probio je Bojica Nikčević po desnoj strani, centrirao za Đorđa Ivanovića koji preciznim udarcem donosi prednost ''brđanima'' - 0:1.

Šest minuta posle vođstva, dosuđen je penal za Ferencvaroš, jer je sudija procenio da je Ivanović na ulasku u kazneni prostor Čukaričkog faulirao Botku. Međutim, posle reakcije iz VAR sobe, sudija je pogledao snimak te situacije i procenio da tu prekršaja nije bilo.

Tako je Ferencvarošu posle opravdano poništenog gola, opravdano poništen i penal.

Međutim, u 41. minutu Ivanović je gotovo na istom mestu kao u prethodnoj situaciji, sada oborio Ovusua, opet na ulasku u kazneni prostor Čukaričkog. Opet je bilo provere u VAR sobi, čekala se konačna odluka, ali na kraju je procenjeno da je drugi penal za Ferencvaroš ipak postojao. Sa bele tačke precizan je bio Barnabas Varga - 1:1.

Sedam minuta je trajala nadoknada vremena i baš na isteku tog sedmog minuta Ferencvaroš stiže do preokreta. Najpre je Vranješ zaustavio jedan opasan napad domaćih i izbio loptu u korner posle kog je Ovusu sa petnaestak metara poslao loptu pod prečku - 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke