POLUVREME - Cvetković "se igra" sa Portugalcima, Srbija blizu finala Evropskog prvenstva!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 02.06.2024.
17:48
Izvor: Sportske.net

Imamo sve u svojim rukama,

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije blizu je plasmana u finale Evropskog prvenstva.

"Orlići" su odigrali fenomenalnih 45 minuta u Larnaki, i sa 2:0 vode protiv Portugalije.

Najzaslužniji za ovaj rezultat je maestralni napadač naše selekcije Mihajlo Cvetković koji igra igru "mačke i miša" sa protivnicima. Postigao je napadač Čukaričkog prvi i bio najzaslužniji za drugi pogodak naše selekcije.

Već posle 30 sekudni Srbija je imala priliku preko najisturenijeg Cvetkovića, ali ekspresnog vođstva za našu selekciju nije bilo, jer je dobro intervenisao golman Portugalije Fereira.

Dobro je Srbija započela utakmicu, a potvrda toga bio je i snažan udarac Rankovića sa ivice kaznenog prostora, ponovo je odbranio Fereira I izbio loptu u korner posle koje je usledio kontranapad Portugalaca, ali se upravo Ranković požrtvovano vrati nazad i intervenisao klizećim startom u poslednji čas.

Bili su Portugalci bilzu vođstva u 12. minutu, feneomenalno je šutirao Kuena, a prečka sačuvala “orliće”.

Mnogo sreće imali smo i pet minuta kasnije kada je Varela istrčao sam ispred našeg golmana Jovanovića, ali je katastrofalno šutirao iz sjajne pozicije.

Kada Portugalci nisu iskoristili kolosalnu priliku, kazna je usledila. Fantastičan dupli pas po levoj strani odigrali su Mihajlo Cvetković i Dušan Makević, a napadač naše selekcije predivnim udarcem u “malu mrežu” doneo prednost Srbiji u 22. minutu.


Sa ogromnom energijom i samopuzdanjem igrao je Cvetković. Njegov klizeći start omogućio je šansu Maksimoviću u27, minutu, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

Fenomenalna igra Srbije nastavila se u Larnaki. “Nezaustavljivi” Cvetković još jednom je razgrnuo sve oko sebe i poslao pas ka Rankoviću na levoj strani, ovaj šutirao, a golman Portugalac Fereira odbranio njegov šut, međutim lopa se posle njegove intervencije odbila od nesrećno Alfonsa Souze i otišla u mrežu za veliki 2:0.

Mogli smo i do 3:0. Igrao se 43. Minut kada je Vasilić pogodio stativu, posle još jedne nesigurne reakcije portugalskih defanzivaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke