POLUVREME - Drama u Novom Sadu, APOEL poveo, Zukić izjednačio, Vojvodina mogla do preokreta!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.08.2023.
20:48
Izvor: Sportske.net

Sve je otvoreno.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Nakon prvih 45 minuta u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija Vojvodina - APOEL 1:1.

Pred oko 6.000 gledalaca na "Karađorđu" igra se veoma zanimljiva utakmica. Vojvodini je pobeda neophodona posle poraza na Kipru od 2:1, a nakon što su gosti poveli, nerešen rezultat pred odlazak na odmor deluje sasvim prihvatljivo za našeg predstavnika, koji je u finišu prvog dela bio mnogo bolji rival.

Krenula Vojvodina napadački od samog starta. Već u drugom minutu Novosađani su imali korner, Čumić je odlično centrirao iz ugla, ali nikoga nije bilo od domaćih fudbalera da loptu skrene u mrežu Kiprana.

Međutim, ekipa trenera Sa Pinta ekspresno se oslobodila početnog pritiska i počela da diktira tempo na „Karađorđu“. Prvi put su Kiprani pripretili u 17. minutu kada je svoj udarac sa distance oprobao napadač Eduardo, ali je lopta otišla visoko iznad Carevićevog gola.

U narednih desetak minuta Vojvodina je zaigrala bolje, ali domaći nikako nismo mogli da stignu do prilike za pogodak.

U jeku napada Novosađana, APOEL je poveo. Igrao se 27. minut kada je Čebake sjajno prošao po levoj strani, uputio povratnu loptu na koju je naleteo Kingsli Sarfo i sa ivice šensaesterca preciznim udarcem u „malu mrežu“ matirao nemoćnog Carevića.

Samo dva minuta kasnije kolosalnu šansu za Vojvodinu imao je kapiten Novosađana Čumić. On je nakon velike greške štopera gostiju Krespa, izašao sam ispred golmana Beleca, ali je slovenački čuvar mreže nogom zaustavio udarac ofanzivca domaćih i sačuvao prednost svom timu.

Vojvodina je nastavila sa napdima i to joj se isplatilo u 37. minutu. Čumić je sjajnim driblinzima izborio prostor za centaršut po zemlji, lopta je stigla do "desetke" Novosađana Dejana Zukića, koji je pogodio za izjednačenje.


Mogla je Vojvodina do potpunog preokreta samo dva minuta kasnije. Udarac je sa velike udaljenosti oprobao štoper domaćih Crnomarković, a golman gostiju Belec krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

Imala je ekipa Radoslava Bataka dobru priliku da povede i u 44. minutu kada je posle lepe akcije po desnoj strani Milosavljević proigrao strelca Zukića, ovaj šutirao, ali je ovog puta Belec bio na visini zadatka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke