Poluvreme: Falćineli se ispromašivao, Zvezdaši mu traže zamenu, Partizanovci u neverici zbog sastava!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.05.2021.
19:49
Izvor: Sportske.net

Zvezda opasnija, konkretnija, ali to za sada nije uspela da iskoristi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme finala Kupa Srbije na ''Rajku Mitiću'', Crvena zvezda - Partizan 0:0.

Crveno-beli su od samog starta utakmice pokušali da izvrše snažan pritisak na polovini Partizana i malo je nedostajalo da im se to i isplati.

Zvezda je prvu priliku imala već u drugom minutu, kada je Katai pronašao Falćinelija u kaznenom prostoru Partizana, a Italijan iskosa sa desne strane šutirao pored vujačića, ali je loptu poslao pored desne stative Stojkovićevog gola.

Pet minuta kasnije Mirko Ivanić je pripretio sa dvadesetak metara, ali ni njegov šut nije išao u okvir gola.

Partizan je uzvratio u 15. minutu meča kada je Jojić dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je Borjan odlično reagovao i otklonio opasnost.

Već u tim trenucima, trener Partizana Aleksandar Stanojević je na zagrevanje poslao Makija Banjaka, jer je prethodno Svetozr Marković imao jedan nezgodan pad posle duela sa Kataijem. Ubrzo su mu se na zagrevanju pridružili Natho i Lutovac.

Ubedljivo najbolju priliku od početka meča imala je Zvezda u 24. minutu, kada je Ben povukao kontru ''tri na tri'', potom lopta odlazi na desnu stranu, gde mladi Jović pravi veliki kiks, promašio je loptu koja dolazi do Gajića, ovaj odmah šalje u peterac za Falćinelija, ali napadač Zvezde nije uspeo da zahvati tu loptu koju su mnogi već ''videli'' u golu. Mnogo sreće za Partizan u ovoj situaciji.

Sedam minuta kasnije, najbolja prilika i za Partizan! Lazar Marković je sa leve strane prošao mladog Jovića u petercu Zvezde, ali on ne uspeva da zahvati loptu kako je želeo i ona je završila pored gola.

U 33. minutu Ben je iznudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora crno-belih, slobodan udarac izveo je Katai, ali nedovoljno jako i precizno, golman Stojković je bez problema uhvatio tu loptu.

Nemanja Jović ponovo preti Zvezdi u 37. minutu kada je pored Gajića i Sanoga uspeo da pronađe prostor za šut sa desetak metara, ali opet nije bio precizan.

Finiš poluvremena obeležila je nova Zvezdina inicijativa i još jedna velika prilika koju Falćineli nije uspeo da iskoristi! Igrao se 42. minut, opet Gajić sa desne strane šalje loptu u peterac za Falćinelija, ali Zvezdin napadač još jednom slabo zahvata loptu koja odlazi tik pored desne stative.

U prilogu su utisci navijača obeju ekipa.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke