Poluvreme: Gent opasniji, Partizan može bolje, šta zameraju navijači?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.10.2021.
21:47
Izvor: Sportske.net

Igra nerava u Humskoj.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Humskoj, Partizan - Gent 0:0, u meču trećeg kola Grupe B Lige konferencija.

U odnosu na Anortozis i Floru, koje je Partizan savladao u prva dva kola, belgijski tim se pokazao kao mnogo veći problem za crno-bele, bar u ovih 45 minuta. Stanojevićev tim je samo jednom uspeo da pripreti, ni gosti nisu imali stopostotne šanse, ali je odbrana Partizana bila pod znatno većim pritiskom.

Od samog početka meča Gent je pokazao svoj ofanzivni potencijal, pa je već u petom minutu usledio opasan napad gostiju. Ođiđa-Ofoe je protutnjao u kazneni prostor, gde je došlo do blažeg kontakta sa Obradovićem, ali sudija Bobi Maden nije pokazao na belu tačku.

Još opasnija akcija Genta u 16. minutu, kada je Čakvetadze probio po levoj strani, potom ubacio loptu u kazneni prostor, a Depoatr sa oko 12 metara pored Saničanina šutirao visoko preko gola.

Minut kasnije preti i Ođiđa-Ofoe sa dvadesetak metara, ali lopta ponovo odlazi preko gola.

Partizan je u tim trenucima bio potisnut na svoju polovinu, a par pokušaja da se iskoristi slobodan prostor i eventualno pripreti rivalu propalo je zbog neodlučnosti Živkovića na desnoj strani. Ipak, Živković se kasnije istakao odličnim reakcijama u defanzivi.

I konačno, u 21. minutu meča prva prava prilika i za Partizan. Menig je na sredini terena osvojio loptu, Natho ju je majstorski propustio za Rikarda, a najbolji strelac Partizana sa ivice kaznenog prostora šutira tik pored leve stative.

U 31. minutu gosti ponovo prete, Depoatr je imao jedan na jedan sa vujačićem, ali je štoper Partizana izašao kao pobednik iz tog duela. Samo minut kasnije Živković odličnom reakcijom na sredini sprečava potencijalno opasnu kontru gostiju.

Ponovo je Gent uspostavio inicijativu, a već u 33. minutu brzonogi Čakvetadze je ušao u kazneni prostor, ali Vujačić i njega uspeva da neutrališe. Minut kasnije greška Markovića pred kaznenim prostorom gostiju, usledila je nova kontra, a ovoga puta Saničanin uspeva da otera Depoetra na desnu stranu i otkloni opasnost.

U prilogu su utisci dela navijača sa Tvitera.

*


*


*


*

*

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke