POLUVREME - "Hladan tuš" za Zvezdu u sudijskoj nadoknadi!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 22.10.2024.
19:37
Izvor: Sportske.net

A pre toga gostima nije dosuđen očigledan jedanaesterac.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta meča trećeg kola Lige šampiona Monako - Crvena zvezda rezultat je 2:1.

Šampion Srbije nije najbolje započeo utakmicu. Domaćin je bio bolji, a kao nagrada stigao je gol Takumija Minamina u 21. minutu.

Od tog trenutka ekipa trenera Vladana Milojevića zaigrala je puno bolje. Stigla do izjednačenja golom Šerifa Endijaea iz penala u 27. minutu, a mogla je i do preokreta u samom finišu prvog dela da je sudija Tobijas Štiler dosudio još jedan jedanaesterac za goste posle očiglednog gaženja Pitera Olajinke u kaznenom prostoru "kneževa".

Umesto toga u četvrtom minutu sudijske nadoknade Monako je vratio vođstvo golom Brila Emboloa.

Zvezda je na stadion „Luj drugi“ izašla u formaciji sa trojicom štopera i dvojicom napadača. Korejac Seol pridodao se kapitenu Spajiću i Đigi u poslednjoj liniji tima, dok je Duarte činio par sa Endiajeom u špicu.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti i to već u četvrtom minutu. Ben Segir je umakoa Zvezdinoj odbrani posle centaršuta sa desne strane i na sreću crveno-belih prebacio Ilićev gol.

Problem za šampiona Srbije nastao je vrlo brzo. Zbog bola u zadonjoj loži Duarte je odmah zatražio izmenu. Nastavila je Zvezda akciju i izborila korner, a Oljainka glavom uputio prvi udarac ga golu Majeckog, koji je bez problma intervenisao.

Umesto Duartea u igru je ušao Dalsio, a gosti odustali od prvobitnog plana da večeras igraju sa dvojicom klasičnih napadača.

Imala je ekipa trenera Vladana Milojevića još jedan defanzivni propust u 10. minutu kada je štoper domaćih Tilo Kerer ostao neometan posle kornera, ali je loše zahvatio loptu i poslao je pored gola.

Tražila je Zvezda svoju šansu posle ofanzivne tranzicije i brzog Silasa koji je delovao po desnoj strani. Fudbaler iz DR Konga sjajno je prošao u 13. minutu, uputio pas u šesnaesterac prema Dalsiju, ali je Portugalac zakasnio da primi loptu i uđe u gol šansu.

Monako je terensku inciijativu pretvorio u vođstvo u 21. minutu. Poveli su domaći, ne zbog svoje dobre igre, već zbog katastrofalne reakcije u defanzivi Zvezdinog krila večeras Silasa.On je propustio da napravi ofsajd zamku i omogućio Japancu Takmuiju Minaminu da ostane potpuno sam ispred golmana gostiju Ilića, te rutinski pogodi mrežu šampiona Srbije.

Nije dugo potrajalo vođstvo „kneževa“. Posle samo šest minuta napadač crveno-belih Šrif Endiaje umakao je defanzivcima Monaka i posle greške Singa sjajnim „lažnjakom“ naterao štopera domaćih Tila Kerera da ga faulira u kaznenom prostoru, a sudiju Tobijasa Šilera da pokaže na „belu tačku“. Odgovornost je preuzeo upravo Šerif i „zakucao“ loptu po sred gola „kneževa“ za 1:1.

Od postignutog gola Zvezda je delovala bolje na terenu, a bila je primetna i sve veća nervoza domaćih fudbalera. Posle kornera u 43. minutu Zakarija je u kaznenom prostrou "kneževa" nagazio Olajinku, ali se iz VAR sobe niko nije oglasio.

I kao što to obično biva, Monako je iskoristio pad koncentracije gostiju i vratio vođstvo golom Brila Emboloa u trećem minutu sudijske nadoknade.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke