POLUVREME - Inferiorna Zvezda gubi od Zenita!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 08.07.2024.
19:21
Izvor: Sportske.net

Domaćin mnogo bolji u prvih 45 minuta.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde gube kao gosti od Zenita iz Sankt Peterburga sa 1:0 posle prvog poluvremena prijateljske utakmice u sklopu priprema za narednu sezonu.

Zvezda je delovala loše i nije ozbiljnije ugrozila prvaka Rusije koji je bio apsolutno dominantan i tu nadmoć krunisao pogotkom Brazilca Klaudinja.

Mogao je Zenit da povede posle samo tri minuta. Mostovoj je umakao desnom beku crveno-belih Mimoviću i na sreću Beograđana šutirao preko gola.

To je bio samo nagoveštaj onoga što se dodogilo u petom minutu. Pogrešio je Mimović u dodavanju, predao loptu rivalu na svojoj polovini, a Brazilac Klaudinjo sjajnim udarcem sa dvadesetak metara poslao loptu iza čuvara mreže gostiju Guteše za vođstvo Zenita od 1:0.


Nije se Milojevićeva ekipa snašla u prvih petnaestak minuta. Rusi su nametnuli brži tempo utakmice i fokusirali se na napade po levom boku gde su pod konstantnim pritiskom bili dvojica mladića Jovanović i Mimović.

Probio je Zenit i u 17. minutu po levoj strani, lopta je stigla do Bariosa, ali opasnosti po Gutešu nije bilo. Na drugoj strani Zvezda nikako nije uspevala da „spusti loptu na zemlju“ i organizovano krene prema golu rivala.

Na zanimljiv način koristio je Milojević desnog beka Mimovića koji se u izgradnji napada uvlačio u sredinu terena i zajedno sa Hvangom i Dalsio činio trojku u vezi, međutim, iz tog rasporeda crveno-beli nisu dobili ništa konkretno.

Ogromnu priliku da udvostruči prednost Zenit je imao na isteku pola časa. Kardinalnu grešku napravio je štoper gostiju Stojić kome je lopt prošla ispod noge, a iz toga se izrodio zicer za Mostovoja kome je udarac iz blizine odbranio Guteša.

Do kraja prvog dela Zvezda se defanzivno konsolidovala, pa rival nije imao ozbiljniju priliku, ali su nam crveno-beli ostali dužni u napadačkom delu igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke