POLUVREME - Kako je Zvezda počela, Partizan se još i dobro drži...

Autor: Darko Mitrović
petak 03.03.2023.
19:53
Izvor: Sportske.net

Zvezda ima utakmicu pod kontrolom.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme 169. večitog derbija, Crvena zvezda - Partizan 1:0.

Zvezda je povela već u petom minutu iz prve opasnije akcije na polovini Partizana. Agilni Osman Bukari je ušao u kazneni prostor Partizana, Vujačić je zaustavio njegov prodor, pa je Zvezdin krilni napadač vratio loptu na desnu stranu za Aleksa Viga koji je centrirao, ali je tu loptu malo okrznuo Slobodan Urošević, dovoljno da ona promeni pravac kretanja i završi u Popovićevoj mreži - 1:0.

Trebalo je vremena da se ekipa Partizana oporavi od tog šoka, crno-beli nisu uspevali da povežu redove, pa je Zvezda imala inicijativu, ali nije stvarala previše prilika.

A onda, u 24. minutu, slična situacija kao kada je Partizan primio gol pre četiri dana od Radničkog. Posle još jedne akcije Zvezde po desnoj strani, Kataiju je ostavljeno previše prostora na dvadesetak metara od Parzizanovog gola, ali srećom po crno-bele Zvezdin ''Magiko'' nije bio precizan.

Tri minuta kasnije Zvezda je iznudila korner sa leve strane, trebalo je Kanga da ga izvede, ali se Zvezdin Gabonac žalio da ga protivnički navijači gađaju, pa je sve potrajalo, a na kraju i najviše iznerviralo Bibarsa Natha i kapitena Partizana Slobodana Uroševića koji su smatrali da Kanga nepotrebno odugovlači.

Nastavila se Zvezdina inicijativa, a u 32. minutu veliku priliku propustio je Katai. Bukari je sa desne strane odlično centrirao, a Katai volej-udarcem zahvatio lopti sa nekih 7-8 metara i pogodio - golmana Partizana Aleksandra Popovića koji je upisao svoju prvu odbranu.

Partizan je samo iz povremenih kontri pokušavao da učini nešto više na Zvezdinoj polovini, a jedna takva situacija dogodila se u 35. minutu kada su se crno-beli odbranili posle kornera, Belić je pokrenuo kontru u kojoj je kasnije Menig prosladio loptu na desnu stranu za Dijabatea, ali njega prekršajem zaustavlja Bukari.

Nove tenzije i u 39. minutu posle kontakta Rikarda sa golmanom Zvezde Milanom Borjanom u kaznemnom prostoru domaćina, dva minuta je potrajao i taj prekid pre nego što je meč nastavljen.

Samo dva minuta kasnije nova akcija Partizana i novi prekid. Opet akcija crno-belih po desnoj strani, na kraju Natho centrira za Rikarda koji šutirao glavom preko gola, ali je tom prilikom došlo do sudara glavama Rikarda i Viga, pa je morala da im se ukaže pomoć.

To je bila druga takva situacija, jer je prethodno i Belić zaradio rasekotinu na glavi posle sudara sa Kataijem.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke