POLUVREME - Kanga sija u Pazaru, VAR prelomio u Zvezdinu korist posle čitave "večnosti"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 17.02.2024.
14:50
Izvor: Sportske.net

Gosti idu ka pobedi na teškom gostovanju.

TARSPORT photo Belgrade Serbia
TARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta derbija 21. kola Super lige Srbije Crvena zvezda kao gost vodi protiv Novog Pazara sa 2:0.

Najbolji akter prvog dela je vezista crveno-belih Gelor Kanga koji je postigao gol i upisao asistenciju.

Utakmica na stadionu kraj Jošanice igra se bez prisustva publike.

 Prvi je zapretio Novi Pazar. Posle samo dva minuta igre bivši Zvezdin omladinac Nikola Karaklajić prošao je po levoj strani, ali je šutirao pored gola.

Nije prošlo puno vremena, a gosti su uzvratili preko Pitera Olajinke, čiji je udarac zaustavio golman Pazara Nikola Mirković.

To je bio samo nagoveštaj onoga što će se dogoditi u devetom minutu. Gelor Kanga je odlično izveo slobodan udarac, uputio precizan centaršut ka Aleksandru Dragovića, a Zvezdin kapiten glavom postigao vodeći pogodak za goste.

U narednih petnaestak minuta nije bilo toliko uzbuđenja kraj Jošanice, crveno beli su imali veći posed lopte, ali je tim Igora Matića umeo da zapreti nakon oduzetih lopti iz tranzicije.

Odličnu šansu da postigne prvenac u Zvezdinom dresu mladi napadač Uroš Sremčević imao je u 36. minutu kada je šutirao glavom posle još jednog dobrog centaršuta Kange, ali se na putu isprečio čuvar mreže Pazarac Mirković i poslao loptu u korner posle kojeg je usledio jedanaesterac za goste.

Nakon što su domaći najpre otklonili opasnost, lopta se vratila do Kange, koji je centrirao, Mirković loše intervenisao, Sremčević vratio loptu u peterac, a prema mišljenju sudije Danila Nikolića i arbitara u VAR sobi Miljan Momčilović načinio prekršaj nad štoperom gostiju Naserom Đigom. Dugo je trajala provera ove situacije, više od pet minuta, ali je na kraju Kanga imao priliku da duplira prednost svog tima, što je i učinio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke