POLUVREME - Katai ubio pauka, Partizan opasniji, ali semafor na strani Zvezde

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.05.2022.
18:52
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja u prednosti posle prvih 45 minuta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa minimalnim rezultatom protiv Partizana u finalnoj utakmici Kupa Srbije.

Za razliku od prethodnog finala Kupa na kojem golova nije bilo, u prvom poluvremenu susreta ovogodišnje bitke za trofej viđen je pogodak i to maestralan.

Prvo poluvreme proteklo je u većem posedu lopte Crvene zvezde koja je kroz pas pokušavala da pronađe pukotine u odbrani rivala, ali bezuspešno. Isprva su se koncipirali na levu stranu terena, ali Nemanja Miletić je maestralno čitao ideje Kataija i Rodića, pa su morali da delaju drugačije. Partizan je bio u gardu, čekajući da se izrodi greška i jedna od njih dogodila se u osmom minutu kada je Gelor Kanga očajno poslao poprečni pas koji je presekao Slobodan Urošević i produžio akciju za Lazara Markovića. Bivši fudbaler Liverpula je plasirao loptu preko gola Milan Borjana.

U svakom slučaju, kapiten Partizana delovao je najagilnije u prvom poluvremenu, kada je reč o crno-belima. Kvinsija Meniga dugo nije bilo, a kada se ukazala šansa da učini nešto više, Partizan je imao stopostotnu priliku koju je udarcem završio Aleksandar Miljković, a lopta došla u naručje golmana Zvezde.

Zvezda je povela u 26. minutu preko Aleksandra Kataija i njegovog fenomenalnog pogotka. Odbrana Partizana se prvobitno razredila kada je Mirko Ivanić povukao loptu, a onda skupila oko Srnića koji je istu odložio svom najboljem strelcu za 1:0.


Partizan je više pretio, imao nekolicinu pokušaja, brzih akcija po desnoj strani, ali bezuspešno. Što se suđenja tiče, sudija Milanović je izgledao autoritativno uprkos godinama koje ima. Nije dozvolio da mu se iko meša u posao koji dobro odrađuje za sada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke