Poluvreme: Katar opasniji, Srbija vodi! Vanja odličan na debiju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.11.2021.
18:52
Izvor: Sportske.net

Svi, ipak, jedva čekamo da se ova utakmica završi i da pažnju maksimalno usmerimo ka duelu sa Portugalcima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta na ''Rajku Mitiću'', Srbija - Katar 1:0.

Ovaj meč je za naš tim priprema za ono što sledi u nedelju u Portugaliju, kada će ''Orlovi'' voditi odlučujuću borbu za direktan plasman na Mundijal.

Selektor Stojković se danas odlučio za znatno izmenjenu postavu, u kojoj se najviše istakao debitant na golu, Vanja Milinković-Savić.

Pred gotovo praznim tribinama, počelo je dobro za naš tim. U petom minutu lepa akcija našeg tima posle osvojene lopte na sredini terena. Na kraju Jović pravovremeno proigrava Maksimovića koji je utrčao u kazneni prostor, ali je uspeo da iznudi samo korner udarcem iskosa sa desne strane.

Sedam minuta kasnije gosti su opasno pripretili, brza njihova akcija, Pavloviću je umakao protivnički igrač, ali je Vanja Milinković-Savić na kraju odlično reagovao.

U 23. minutu još bolja prilika za goste, preko Almoeza, koji se izborio za šut pored trojice naših defanzivaca, ali je Milinković-Savić još jednom sjajno intervenisao.

Novu obećavajuću akciju gosti su izveli u 34. minutu, tekla je po desnoj strani, posle čega je lopta upućena ispred kaznenog prostora odakle je upućen oštar, ali neprecizan udarac.

Samo dva minuta kasnije nova opasna kontra gostiju, Elamin je imao potpuno otvoren put ka Milinković-Saviću, ali je akcija zaustavljena zbog problematičnog ofsajda.

U 41. minutu Vanja Milinković-Savić je morao da izađe i van kaznenog prostora da interveniše i tako zaustavi još jednu opasnu pretnju gostujućeg tima.

A onda, u poslednjim trenucima nadoknade vremena, Nemanja Radonjić je protutnjao po desnoj strani, Jović nije zahvatio loptu, ali jeste Saša Lukić koji je šalje u mrežu i tim golom pokazao da mu u potpunosti odgovara uloga iza špica - 1:0 za Srbiju!


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke