Poluvreme - Kiša, vezale nam se noge, moramo bolje!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.11.2020.
21:31
Izvor: Sportske.net

Nakon prvih 45 minuta bez golova.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta reprezentacija Srbije u borbi za EURO igra bez golova protiv Škotske.

Bilo je problema po reprezentaciju Srbije da se suprostavi dobro postavljenim igračima Škotske u prvih desetak minuta, nije bilo prijatno gledati naše momke kako pokušavaju da stvore dobru akciju za Mitrovića ili Tadića.

Problem je bio već u 10. minutu kada je Milenković dobio žuti karton, a Škoti su sve više pokazivali ambiciju da napadnu gol Predraga Rajkovića.

Moramo napomenuti da je kiša pravila ogromne probleme i jednima i drugima, možda i više našim reprezentativcima koji su se neretko klizali i imali problema u predaji lopte.

Tek u 17. minutu je naša reprezentacija pokazala volju da napadne, ali smo i tada imali problema sa kišom koja je smanjila tehničke mogućnosti našeg tima.

Privikavanje našeg tima na uslove je trajalo tih 20-ak minuta, a onda u 23. minutu velika šansa. Nakon što je Tadić pronašao Mitrovića desnom nogom u kaznenom prostoru, naš centarfor je uputio povratnu za Sašu Lukića koji je ciljao i bio neprecizan za par santimetara.

U 32. minutu prva šansa za Škote, Gudelj je prethodno očajno startovao na protivničkog napadača, lopta je došla do Mekgregora koji je uposlio Mekgina, ali je njegov udarac ukrotio Rajković. Odlično za njegovo zagrevanje i samopouzdanje.

Moramo napomenuti i da su gosti u potpunosti uspeli da sačuvaju Mitrovića, retko ko je uspevao ovako dobro da ga markira, sve je uslovilo nekoliko grešaka našeg napadača.

Imali smo i pritisak na gol gostiju od 35. minuta kada su Škoti ponovo izašli na kraj sa nama odličnim postavljanjem. Bila je potrebna magija, što nismo imali u nogama u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani loša intervencija Sergeja Milinković-Savića, lopta je nakon centaršuta sa leve strane napada Škota stigla do njega, a on ju je usmerio ka golu, na sreću, Rajković je spreman večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amco
Thursday, 12.11.2020
22:46

Taktika Tumba.3-7-0
Jad,cemer, tuga od fudbala.
Igraj ko sav normal svet ,sa 4 pozadi.4-2-3-1(4-3-3)

avatar
Buva
Thursday, 12.11.2020
22:39

Muka mi je gledajuci nas fudbal.. sve se svodi na vratiti loptu golmanu i onda on pod protiskom je ispuca bez veze.. Zar nije bolje pokusati ici napred manja je steta ako se izgubi lopta...

avatar
Младић
Thursday, 12.11.2020
22:39

Ова киша смета три пута више нама и ако победе по оваквом времену треба им дати националну пензију у висини плате једног хирурга. То су наши хероји са којима смо увек на новом почетку. Непоражени на Европском првенству већ 20 година.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 13.11.2020
01:04
avatar
Le Tissier
Thursday, 12.11.2020
22:39

Vezane su njima noge bar jedno 20 godina. Ko veruje u reprezentaciju neka odigra loto ima vece sanse da se obraduje. Bolje da ne pobede kojim slucajem da nas ne brukaju i ne nerviraju na Evropskom.

avatar
miki2
Thursday, 12.11.2020
22:37

Kazu da je ovo utakmica decenije sad mi je jasno zasto. Tesko da cemo opet imati ovakvu sancu.