POLUVREME - Luda energija Pavlovića za prednost Srbije!

Autor: Nemanja Janošev
subota 12.10.2024.
21:34
Izvor: Sportske.net

Autogol Nika Elvedija i prednost našeg tima na pauzi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije vode protiv Švajcarske posle prvih 45 minuta meča u Leskovcu rezultatom 1:0.

Navijači su napunili stadion u Leskovcu, ali tokom prvog poluvremena nisu imali mnogo toga da vide iz pogleda broja prilika. To nije toliko ni važno u ovom momentu jer "orlovi" vode!

Švajcarci su u prvih petnaestak minuta kontinuirano imali posed i kontrolisali su igru upotpunosti. Međutim, nije im to donelo previše u pogledu broja prilika. Odbrana srpske reprezentacije bila je fokusirana sve vreme.

Napad naše ekipe, odnosno Aleksandar Mitrović, često se spuštao do sredine igrališta ne bi li prihvatio loptu i kasnije je distribuirao na krila obično Veljku Birmančeviću, Lazaru Samardžiću ili Kosti Nedeljkoviću koji se povremeno ubacivao. 

Sredinom prvog dela smo se oslobodili tog pritiska "sajdžija", selektor je tražio da se lopta prenosi više kroz pas, a ne na dugu loptu i to je donelo promenu težišta na polovinu rivala. No, nije bilo prilika koje bi na muke stavljale Gregora Kobela.

Najbolju priliku na utakmici do sada videli smo kada je Bril Embolo bio umalo neprecizan u 32. minutu.

Neko ko je pred kraj prvog poluvremena uneo nestvarnu energiju bio je Strahinja Pavlović. Prvo je pokušao sa distance iznudivši korner svojim karakterističnim prodorom. Onda je iznudio žuti karton Nika Elvedija, da bi nekoliko trenutaka posle na drugoj strani uspeo da se izbori za prekršaj posle kojeg je došao autogol upravo Elvedija.

Da lopta nije završila na nozi Elvedija, verovatno bi je u mrežu sproveo baš Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke