POLUVREME- Luka Jović ponovo rešeta!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.06.2022.
21:36
Izvor: Sportske.net

Vodiće se velika borba u nastavku, ali Srbija je stekla minimalnu prednost.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U utakmici trećeg kola Lige nacija, reprezentacija Srbije večeras gostuje Švedskoj u Solni, a posle prvog poluvremena rezultat je 1:0 za ''Orlove''. Vodeći gol postigao je Luka Jović u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Naš tim je uglavnom imao terensku inicijativu, taj odnos u posedu lopte je već u prvih 15 minuta bio 61:39 za Srbiju, ali su Šveđani opasno pripretili u 19. minutu kada smo imali dosta sreće.

I posle toga je Srbija bila bolji rival, bilo je poluprilika, ali se očekivala neka stopostotna prilika za naš tim.

U 43. minutu meča Luka Jović je iznudio slobodan udarac pola metra ispred linije kaznenog prostora sa desne strane. Tadić je izveo taj slobodan udarac, želeo je da nađe Milenkovića na ivici peterca,m ali je naš štoper za trenutak zakasnio na tu loptu koja je na kraju završikla tik pored desne stative.

Na ulasku u nadoknadu vremena Šveđani su imali još jednu odličnu priliku, Kajuste je centrirao sa leve strane, Klason je pored Veljkovića zahvatio loptu, ali ona završava pored stative Dmitrovićevog gola.

I kada se očekivao kraj poluvremena, ''Orlovi'' su iznudili korner sa leve strane, odlično ga je izveo Tadić, našao Pavlovića u kaznenom prostoru, a naš štoper je glavom spustio loptu za Luku Jovića koji ovu priliku ne propušta - 1:0 za Srbiju!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke