POLUVREME - Mladost GAT po receptu iz Humske, VAR spasava Zvezdu, Lalatović besan!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.04.2023.
18:52
Izvor: Sportske.net

Da li je na pomolu nova senzacija novosadske ekipe?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme na ''Rajku Mitiću'', Crvena zvezda - Mladost GAT 1:2!

Mladost je povela u 11. minutu meča golom Vidakova. Sve se dogodilo nedugo posle prilike Ivanića na drugoj strani. Akcija Mladosti tekla je po desnoj strani, na kraju Janković se majstorskom varkom oslobađa Dragovića koji je uklizao u prazno, a onda asistencija u peterac gde je sve pravovremeno ispratio Vidakov i samo prosledio loptu u nebranjenu mrežu - 0:1.

Samo tri minuta kasnije Mladost je mogla i do drugog gola. Ovoga puta nekadašnji fudbaler Partizana Saša Marković sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane odlično šutira, ali stativa spasava crveno-bele!

Usledio je ekspresan odgovor aktuelnog šampiona, Zvezda je već u 16. minutu preko Kataija zatresla mrežu. Pešić mu je asistirao sa desne strane u peterac, Kataiju, kao ni Vidakovu nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu, ali se u VAR sobi proveravalo da li je prethodno Pešić bio u ofsajdu. Nekoliko minuta je trajala ta provera, a konačna odluka je da Pešić ipak nije bio u ofsajdu i da gol Kataija treba da se prizna. Dakle, 1:1!

Međutim, nije taj gol previše udrmao goste koji su u 33. minutu po drugi put poveli na ovoj utakmici. Ovoga puta Saša Marković je poslao loptu u sredinu ka Vidakovu koji ponovo beži indisponiranom Dragoviću, na kraju obilazi i golmana Vasiljevića i iskosa sa leve strane pogađa mrežu za 1:2!

Pred sam kraj prvog poluvremena domaći su tražili penal zbog igranja rukom Vidakova koga je lopta pogodila u lakat. Sudija je najpre pokazao na korner, ali je usledila provera iz VAR sobe posle čega je arbitar Jeknić otišao da pogleda snimak i na kraju dosudio - penal za Zvezdu!

Izveo ga je Gelor Kanga, preciznim šutem u levi donji ugao za 2:2 na poluvremenu, a ova odluka sudija izazvala je veliku ljutnju trenera Mladosti Nenada Lalatovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke