Poluvreme: Neverovatan kiks Rajkovića poništio vođstvo Srbije!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.10.2021.
21:35
Izvor: Sportske.net

Prvih 45 minuta potpuno u znaku našeg tima, ali rezultat na semaforu to ne pokazuje.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije dominirala protiv Azerbejdžana, po svemu što je viđeno u prvom poluvremenu ''Orlovi'' su zaslužili ubedljivu prednost, ali umesto toga, rezultat je 1:1.

Srbija je do vođstva mogla u 11. minutu, kada je Dušan Vlahović šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je stativa spasila goste.

Tri minuta kasnije opet su gosti imali sreće. Ovoga puta je Kostić u svom stilu protutnjao na protivničkoj polovini, potom uputio oštar centaršut po zemlji, a u pokušaju da interveniše defanzivac Azerbejdžana pogađa stativu sopstvenog gola.

Pritisak našeg tima nije popuštao i već u 16. minutu nova velika prilika za ''Orlove''. Sergej Milinković-Savić je ovoga puta šutirao, a Mahmzudov je sa gol-linije uspeo da izbije loptu.

Nešto kasnije je i Grujić imao jedan pokušaj sa distance kada je lopta otišla preko gola, a na vođstvo Srbije čekali smo do 30. minuta. Prethodno je Nastasić lepo pronašao Vlahovića u kaznenom prostoru, protivnički igrač ga obara s leđa i za sudiju nije bilo dileme - jedanaesterac za Srbiju. Vlahović je preuzeo odgovornost da izvede šut sa bele tačke, što je učinio snažno i precizno, za vođstvo ''Orlova'' od 1:0.

Ništa se bitnije na terenu nije promenilo ni posle vodećeg gola, potpuna inicijativa Srbije, a u par navrata smo preko Lazovića po desnoj strani izveli obećavajuće akcije, ali bez prave završnice.

U 42. minutu se mreža gostiju još jednom zatresla. Sergej je u kaznenom prostoru prihvatio dugu loptu koja mu je upućena i potom je majstorski poslao u mrežu, ali gol nije priznat zbog prethodne ofsajd pozicije našeg ofanzivnog veziste.

Minut kasnije, prelepa akcija Grujić-Lazović koji centrira ka Joviću, čiji udarac glavom zaustavlja protivnički golman na gol-liniji.

I kada se očekivao odlazak na poluvreme, jedna bezazlena situacija u našem kaznenom prostoru donela je izjednačenje gostima. Rajković kao da nije znao šta će sa loptom iako je imao pregršt rešenja. Izašao je izvan kaznenog prostora, izgubio loptu, što Dadašov koristi za veliku radost Azerbejdžana - 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 12.10.2021
21:46

Rajkovic je velika rupa reprezentacije.Nije to onaj golman sto je bio i sto se mislilo da ce biti.Zvezdas sam ali mislim da treba da brani Stojkovic ne on.