Poluvreme od 50 minuta, Šturm preti, Zvezda vodi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.07.2021.
21:23
Izvor: Sportske.net

Zvezda dobro počela, ali pred kraj poluvremena domaćin opasniji.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde večeras na ''Merkur Areni'' u Gracu igraju poslednju utakmicu na pripremama u Austriji, a posle prvog poluvremena srpski šampion vodi sa 1:0.

Šturm je preko Jančera propustio prvu priliku već u trećem minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane šutirao pored gola, a vodeći gol Zvezda je postigla već u 11. minutu susreta. Mirko Ivanić je uspeo da zbuni protivničke defanzivce na četrdesetak metara od gola, osvojio je loptu, a onda proigrao Bena koji koristi slobodan prostor, obilazi golmana i pogađa mrežu.

U 28. minutu slična situacija, Ivanić još jednom osvaja loptu na protivničkoj polovini terena, ovoga puta je loptu poslao Kataiju, koji se lepom varkom oslobodio svog čuvara, ali je na kraju neprecizno šutirao, lopta je završila preko gola.

Podsetimo, večeras Aleksandar Dragović debituje za Zvezdu, trener Stanković se odlučio za formaciju sa tri štopera, pa su uz Dragovića i Pankov i Babić poslednji bedem ispred Borjana.

Ali, kako se bližio kraj poluvremena, Šturm je postajao sve opasniji.

Veliku priliku su propustili kada je Jančer probio po levoj strani pored Pankova, potom pronašao Ljubića u sredini kaznenog prostora, ali njegov šut je dovoljno izblokiran da lopta  ode u korner. Posle kornera još bolja šansa za Šturm, Jeboa je opasno pripretio, ali prvo Borjan odbija loptu, a drugi pokušaj završava pored gola.

Tražili su domaći i penal u 35. minutu kada je Nikolić pogrešio, Kuen ušao u šesnaesterac uz manji kontakt sa Dragovićem, ali nije bilo prekršaja po proceni sudije.

Na samom kraju prvog poluvremena, nova akcija domaćih po desnoj strani, novi centaršut u kazneni prostor i najbolja prilika za Kuena koji volej-udarcem šalje loptu pored stative.

Problem za Zvezdu u ovom meču je i povreda Nikolića koji je zamenjen sedam-osam minuta pre poluvremena, a umesto njega priliku je dobio Njegoš Petrović.

Bilo je dosta prekida tokom prvog dela igre, pa i tenzija zbog pojedinih sudijskih odluka, a prvo poluvreme  produženo je za čak 50 minuta.

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke