Poluvreme: Odlični Partizan, efikasni Rikardo, sjajni navijači!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.02.2022.
19:31
Izvor: Sportske.net

Čini se da za Partizan bolje nije moglo u prvih 45 minuta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Humskoj, Partizan - Sparta Prag 2:0, u revanš meču plej-ofa za plasman u osminu finala Lige konferencija.

Podsetimo, Partizan je prvi meč u Pragu dobio sa 1:0 i sada već ima veliku prednost i veliku šansu za ostvarenje cilja.

Uz veliku podršku sa tribina, Partizan je zaigrao ofanzivno, a pritisak na polovini rivala rezultirao je vođstvom već u sedmom minutu igre.

Saša Zdjelar je izvanredno uposlio Rikarda kroz sredinu, a napadač Partizana je umakao štoperima Sparte,izbio oči u oči sa golmanom Holecom i rutinski ga savladao za 1:0.

Ovaj gol je prilično uzdrmao goste koji su umalo još jednom kapitulirali par minuta kasnije, ali je golman Holec jednu povratku loptu nekako uspeo da stigne i izbaci u korner.

Usledio je nešto mirniji period igre, a na drugi gol Rikarda Gomeša čekalo se do 24. minuta. Crno-beli su iznudili korner koji je sa desne strane izveo Jojić, pronašao je Rikarda koji udarcem glavom sa oko 12 metara pogađa mrežu za velikih 2:0.

Tri minuta kasnije i Urošević je zatresao mrežu, ali njegov gol nije priznat jer je prethodno Vujačić bio u ofsajd poziciji.

Partizan je u 32. minutu izveo i odličnu kontru preko Meniga koji je na kraju želeo da asistira Markoviću koji je utrčavao u kazneni prostor, ali je štoper Sparte uspeo da klizećim startom spreči tu asistenciju i izbije loptu u korner.

Do poluvremena mirna igra, kakva i odgovara Partizanu u ovim okolnostima.

*

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke