POLUVREME - Olajinki se opet igra fudbal, a kada je tako Zvezdi je lako!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 15.08.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli vode protiv Čukaričkog u Pančevu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta derbi utakmice petog kola Super lige Srbije u Pančevu Crvena zvezda vodi protiv Čukaričkog sa 2:0.

Oba gola za aktuelnog šampiona postigao je Nigerijac Piter Olajinka.

Želeli su gosti da od samog početka utakmice nametnu svoj ritam igre. Olajinka se vratio u startnu postavu crveno-belih i zauzeo svoje mesto na levom krilu, dok je sa suprotne strane dejstvovao Puma.

Do prve prilike Zvezda je došla u šestom minutu kada je Ivanićev pokušaj centarušuta po zemlji umalo završio u golu Čukaričkog, na sreću „brđana“ lopta je otišla pored stative.

Čukarički se organizovano branio i sitnim faulovima kvario igru favorita. Ništa nije moglo da pokvari Zvezdinu sjajnu akciju u 15. minutu kada je Puma Rodrigez odlično zavrnuo loptu u šesnaesterac sa desne strane, a drugo krilo crveno-belih Piter Olajinka glavom postigao svoj prvi pogodak u sezoni za vođstvo tima Vladan Milojevića.


Nije prošlo ni dva minuta, a Olajinka je ponovo zatresao mrežu „brđana“. Nigerijski ofanzivac očigledno željan igre odapeo je sa dvadesetak metara, a čuvar mreže Čukaričkog Mirković paradom samo ulepšao njegov sjajan pogodak.


Mogao je šampion i do trećeg gola u prvih pola sat. Elšnik je odlično izveo slobodan udarac, a Spajić glavom bio neprecizan iz izgledne pozicijeu 27. minutu. Već u narednom napadu dobar udarac sa distance uputio je Hvang, ali je Mirković bio na visini zadatka i odbranio njegov pokušaj.

Bilo je uzbudljivo pred golom Čukaričkog tokom čitavog prvog dela. Mogao je nominalni gost do novog pogotka da se lopta od do Duartea srećno odbila u gol posle oštrog centarušta Seola, ali Brazilac ovoga puta nije bio taličan.

Na prvi šansu Čukarički je čekao do 34. minuta, a onda je Tufegdžić posle kiksa Zvezdinog kapitena Spajića izbio u sto odstotnu priliku, ali nije uspeo da je iskoristi. Šutirao je traljavao, a lopta otišla pored Ilićevog gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke