POLUVREME - Partizan gubi i u Kruševcu, navijači skandirali Duljajevo ime!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2024.
16:49
Izvor: Sportske.net

Ni rano vođstvo nije pomoglo Partizanu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizanova kriza dolazi do izražaja i danas u Kruševcu, gde posle prviog poluvremena Napredak vodi sa 2:1. Imajući u vidu da u isto vreme TSC vodi sa ubedljivih 3:0 protiv kragujevačkog Radničkog, u ovom trenutku crno-beli imaju samo bod više na drugom mestu na tabeli, ispred ekipe iz Bačke Topole!

Mogao je Partizan do vođstva već u trećem minutu meča, kada je Nemanja Nikolić propustio veliku priliku. Kalulu je probio po levoj strani, pa pravovremeno uposlio Nikolića koji sa nekih 12 metara od gola šutira tik pored leve stative gola domaćih.

Ali, crno-beli su nastavili sa napadima i već na ulasku u sedmi minut meča su uspeli da povedu. Aleksandar Filipović je bio strelac pošto je odlično zahvatio loptu glavom posle kornera Nikole Antića sa desne strane. Pogodio je donji desni ugao za 0:1 na semaforu.

Novu priliku za Nemanju Nikolića beležimo u 13. minutu kada je Severina odradio najveći deo posla u kontri crno-belih, pa prepacio loptu sa desne na levu stranu kaznenog prostora odakle Nikolić šutira preko gola.

U tim trenucima se sa tribina skandiralo ime Igora Duljaja, bivšeg trenera Partizana kome najvatreniji navijači i posle smene pružaju podršku.

A onda, 19. minut meča i odgovor ekipe Napretka. Centaršut Tomića sa desne strane, Majdevac je bio viši u skoku od Filipovića i udarcem glavom je pogodio donji desni ugao gola golmana Jovanovića - 1:1.

Samo sedam minuta kasnije potpuni preokret! Ponovo su Kruševljani sa desne strane ubacili loptu u kazneni prostor Partizana, prihvatio ju je kapiten domaćih Nebojša Bastajić koji je sa oko petnaest metara odlično šutirao i loptu poslao u donji levi ugao za 2:1 u korist domaćina.

Ovaj preokret kao da je psihološki dotukao crno-bele koji dugo nisu uspeli da ozbiljnije priprete domaćinu. Čak je Napredak bio bliži trećem golu, Tomić je snažno šutirao iskosa sa desne strane u 41. minutu, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Ipak, minut kasnije je malo nedostajalo da Partizan izjednači. Mnogi su već videli loptu u golu posle odlične akcije Zahid i Natha i udarca izraelskog veziste sa ivice kaznenog prostora, ali Natho je bio zamalo neprecizan, lopta je završila tik pored leve stative.

Još bolja prilika za Partizan u 44. minutu kada je Kalulu protutnjao u kazneni prostor Napretka, ali iz dva pokušaja nije uspeo da pošalje loptu u mrežu, pored golmana Savića, a onda i intervencije Mihajlovića.

Do poluvremena je još Nikolić imao jedan pokušaj, ali ostalo je 2:1 za Napredak na poluvremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke