POLUVREME - Partizan inferioran, kiksevi Arijage i Ovusua ostali nekažnjeni

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.07.2024.
19:24
Izvor: Sportske.net

Dinamo bolji, Partizan tek na momente uspevao da pripreti.

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

U Moskvi je počeo ''Bratski kup'', a u prvoj utakmici sastali su se Dinamo i Partizan.

Posle prvih 45 minuta rezultat je 0:0, ali su Moskovljani bili bliži vođstvu, s obzirom da su imali i znatno duži posed lopte, kao i nekoliko odličnih prilika za gol.

Partizan je mogao do vođstva posle petnaest minuta igre. Lepu akciju crno-belih je počeo Zahid, nastavio Goh koji je nadomak kaznenog prostora prosledio loptu na levu stranu za Antića koji je ubacio u peterac, ali je Saldanja zamalo zakasnio i nije uspeo da zahvati tu loptu koja je završila na suprotnoj strani terena.

Četiri minuta kasnije odlična prilika za Dinamo. Makarov je prihvatio loptu na levoj strani Partizanovog kaznenog prostora, uspeo je da šutira pored De Medine, ali je golman Jovanović odlično intervenisao.

Makarov je pravio dosta problema De Medini po toj levoj strani, izveo je još par ozbiljnih napada, a posle jdnog kornera koji je on iznudio u duelu sa De Medinom usledila je još jedna odlična prilika za Dinamo. Lopta je izbijena na desnu stranu, odakle je Gladišev uputio centaršut u kazneni prostor, sa petnaestak metara od gola Brazilac Bitelo je snažno šutirao, ali lopta odlazi pored leve stative Partizanovog gola.

Već u 35. minutu, još bolja prilika za domaće, posle velike greške Arijage ispred kaznenog prostora. Tjukavin je osvojio loptu, izbio oči u oči sa Jovanovićem, ali je loše šutirao iskosa sa desne strane i poslao loptu pored desne stative.

Dva minuta kasnije je uspeo i Partizan ponovo da pripreti, ponovo lopta u peterac za Saldanju, ovoga puta je to učinio Zahid sa desne strane, ali napadač crno-belih je još jednom zakasnio na centaršut...

Pred sam kraj poluvremena, i Ovusu gubi loptu na Partizanovoj polovini, poklonio je tu loptu Gladiševu koji je sa leve strane uspeo da je ubaci u peterac, ali je izostao precizan šut, opet je Partizan imao dosta sreće.

Ni to nije bilo sve, Makarov je zatim u nadoknadi vremena snažnim šutem pogodio prečku  sa oko 17 metara, kada se izborio za prostor pored Goha.

Indisponirani Arijaga gubi još jednu loptu posle čega je usledio brz napad Moskovljana, ali srećom po crno-bele nisu uspeli da izgrade akciju do kraja.

Sve u svemu, Partizan posle prvih 45 minuta ima znatno bolji rezultat od igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke