POLUVREME - Partizan ponovo pati, Kragujevčani na 45 minuta od Lige Evrope

Autor: Mladen Heleta
subota 25.05.2024.
18:51
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Jovanović spasio crno-bele od većeg zaostatka.

Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Povezane vesti

Nakon 45 minuta utakmice između Partizana i Radničkog iz Kragujevca u Humskoj, koja se igra u sklopu poslednjeg 37. kola Super lige Srbije, rezultat je 1:0 za goste.

Dakle, Radnički je jedno poluvreme udaljen od potvrde četvrtog mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ukoliko ne pobedi, onda će verovatno ići u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Utakmica, koja se igra pred sablasno praznim tribinama, počela je velikom šansom domaćih, ali Goh nije uspeo da pogodi mrežu, da bi taj promašaj Radnički surovo kaznio već u četvrtom minutu.

Bila je to sjajna tranzicija Kragujevčana. Aleksić je vukao loptu skoro 40 metara, njegov šut je izblokiran, lopta je stigla do Bevisa, koji je asistirao za Vidosavljevića, a ovaj sa peterca matirao Jovanovića, za 0:1.

Albet Nađ je u desetom minutu morao  da na teren pošalje Jankovića umesto povređenog Goha.

Igrali su otvoreno i jedni i drugi nakon ovog pogotka, a gosti su bili puno opasniji.

U 19. i 31. minutu je pretio Bevis, a Jovanović bio na svom prepoznatljivom nivou.

U 27. minutu prava "bomba" Aleksića sa 25 metara i sjajna odbrana golmana Partizana Aleksandra Jovanovića.

Rezervista Aleksa Janković je u 43. minutu propustio veliku priliku za crno-bele. Bio je potpuno sam ispred golmana Lekovića i umesto da šutira, on je centrirao na drugu stativu gde nije bilo nikog. Jeste sudija podigao zastavicu da je ofsajd, ali ga je snimak na televiziji demantovao, te da je Janković postigao gol, on bi bio priznat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke