POLUVREME - Partizan preti, Zvezda daje golove!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.09.2024.
19:51
Izvor: Sportske.net

Dobra utakmica do sada.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta igre u Humskoj po terenu koji je sasvim solidan za igru, iako je zbog poznate uvertire pred meč postavljano čak i pitanje da li će se igrati, Crvena zvezda vodi protiv Partizana 0:2, golom iz penala Šerifa Endiaja i onda u finišu prvog poluvremena golom Silasa. Ipak, Partizan je pokazao zavidan kvalitet večeras, pretio je Crvenoj zvezdi i nezasluženo ide na odmor sa dva gola minusa. 

U prvih deset minuta uglavnom opipavanje snaga, i jedni i drugi su pokazali želju da napadnu, a u tom periodu Zvezda je imala nešto bolju šansu kada je Endiaje ubacio loptu u sredinu gde je tražio Silasa, ali je Jurčević bio na mestu. 

U 20. minutu situacija pred golom Partizana kada je Elšnik došao do lopte, videli smo i spornu situaciju kada je Kovač igrao rukom. Novak Simović je na kraju odlučio da pokaže na belu tačku nakon što je pogledao snimak.

Šerif Endiaje je uzeo stvar u svoje ruke, šutirao veoma precizno i pogodio za 0:1. 

Prva pretnja za Crvenu zvezdu bila je u 28. minutu posle akcije Natha i Zahida, bilo je dosta prostora za Zahida koji je šutirao, ali pravo u Glazera. 

Partizan je najbolju šansu propustio u 32. minutu kada se Jurčević ubacio na drugu stativu posle centaršuta Zubairua, ali je pogodio prečku. 

Samo tri minuta kasnije velika šansa za Crvenu zvezdu, Olajinka je bio potpuno sam na drugoj stativi, ali je napravio očajan potez, želeo je da asistira i to je uradio na veoma loš način sa samo 7-8 metara od gola. 

Partizan je imao novu šansu u 38. minutu, Kovač je vukao loptu, dodao do Natha koji šutira sa distance, ali je lopta prošla malo pored gola. 

Crno-beli su sve jače išli ka golu protivnika kako se poluvreme bližilo kraju, ali nisu uspeli da stignu do još neke šanse kojom bi ugrozili gol Glazera. 

Sa druge strane, Zvezda je stigla do gola. 

Zvezdina akcija je dugo trajala, izgledalo je kao da neće biti ništa ozbiljno, ali je odbrana Partizana bila neagresivna, Maksimović je asistent na kraju, Silas je pogodio za 0:2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak