Poluvreme: Partizan probio bedem Surduličana

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.10.2021.
17:47
Izvor: Sportske.net

Crno-beli se suočili sa izrazito defanzivnim rivalom.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena na stadionu u Humskoj, ekipa Partizana vodi protiv surduličkog Radnika rezultatom 1:0 u utakmici 13. kola Linglong Superlige Srbije.

Gostujući tim je u Humsku došao prilično oslabljen, pa je Surduličanima preostalo da se opredele za potpunu defanzivu koja je nekih pola sata vrlo dobro funkcionisala.

Prvu pravu priliku Partizan je imao u 29. minutu. Mladi Nikola Terzić je sa ivice kaznenog prostora gađao desni ugao gola gostiju, bio je to odličan pokušaj, ali je lopta prohujala zamalo pored stative.

Dva minuta kasnije nova opasnost po gol Surduličana, Rikardo Gomeš je pokušao sa oko dvadeset metara, nije to bio previše jak udarac, ali malo je nedostajalo da najbolji strelac Partizana pogodi donji levi ugao.

Osetilo se da u tim trenucima gol ''visi u vazduhu'' i to se potvrdilo u 33. minutu kada je Terzić centrirao sa desne strane, Saničaninov udarac je izblokiran, a lopta se odbila do Miloša Jojića koji je šalje u desni ugao gola golmana Ranđelovića - 1:0 za Partizan.

Crno-beli su i posle vođstva nastavili da stvaraju šanse, a Nikola Terzić je u 36. minutu propustio stopostotnu priliku kada je iskosa sa desne strane bio oči u oči sa Ranđelovićem, ali je traljavo šutirao i lopta je završila pored gola.

Do kraja poluvremena beležimo i još jedan pokušaj Jojića, kada je Ranđelović bio odlično postavljen  i uhvatio je tu loptu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke