POLUVREME - Partizan vodi, slaba poseta u Humskoj

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.10.2022.
17:34
Izvor: Sportske.net

Petrićev tim zaslužuje mnogo brojniju podršku.

Nikola Gligic/Starsport.rs ©
Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U Humskoj je završeno prvo poluvreme odložene utakmice petog kola Super lige Srbije između Partizana i kruševačkog Napretrka, a posle prvih 45 minuta rezultat je 1:0 u korist crno-belih.

Jedva dve hiljade gledalaca okupilo se na početku ovog meča koji se, doduše, igra u nezgodnom terminu za svakoga ko ima poslovnih obaveza, pa možda ta brojka bude veća tokom drugog poluvremena.

Prvu veliku priliku Partizan je imao u sedmom minutu, kada je Dijabate probio po desnoj strani, pa poslao loptu na ivicu peterca odakle je iz prve šutirao Menig, ali je golman Petrić odlično intervenisao.

Tri minuta kasnije još jedna velika prilika za Partizan, ovoga puta Belić je poslao loptu u kazneni prostor za Rikarda koji iskosa sa leve strane šutira, ali Petrić opet odlično interveniše i nogom izbija loptu u korner.

Posle kraćeg zatišja, novi šut ka golu gostiju uputio je i kapiten Partizana Slobodan Urošević, ali opet nedovoljno precizno.

Na isteku prvih pola sata igre, Partizan je pojačao pritisak, krenula je nova opsada gola golmana Petrića, a put do njegove mreže našao je štoper crno-belih Igor Vujačić.

Trio Natho-Dijabate-Menig je delovalo po levoj strani, na kraju Menig pronalazi Uroševića u kaznenom prostoru, a kapiten Partizana asistira za Igora Vujačića koji poput napadača sa petnaestak metara šalje precizan udarac u donji desni ugao Petrićevog gola - 1:0.

Šest minuta kasnije, (ne)sporna situacija pred golom Partizana. Posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta je pogodila desnu stativu Popovićevog gola, a golman crno-belih ju je uhvatio na gol-liniji. Gosti iz Kruševca su signalizirali da je ona ušla u gol, ali posle provere u VAR sobi utvrđeno je da je sve ''čisto'' i da lopta nije prešla gol-liniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke