POLUVREME - Penal, crveni, pa autogol, Zvezda vodi!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 30.07.2023.
20:49
Izvor: Sportske.net

Vojvodina u velikom problemu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa 2:0 na poluvremenu derbi utakmice prvog kola Super lige Srbije protiv Vojvodine na stadionu "Markana".

Prvih 45 minuta obeležili su penal za domaćina i crveni karton koji je sudija Aleksandar Živković pokazao štoperu Vojvodine imenjaku Busniću.

Najraspoloženiji za igru u ekipi trenera Baraka Bahara Osman Bukari krenuo je da pravi probleme gostima iz Novog Sada od starta utakmice i imao prvi pokušaj u trećem minutu.

Prvi krucijalni momenat na meču dogodio se u 12. minutu kada je defanzivac Vojvodine Busnić u svom šesnaestercu nagazio Olajinku, a sudija Živković odlučio da pokaže na jedanaesterac. Siguran sa "bele tačke" bio je napadač crveno-belih Žan-Filip Kraso.

Prvi šut na utakmici Vojvodina je imala u 16. minutu kada je slobodan udarac izveo Nikolić, ali je bio neprecizan.

U 23. minutu Vojvodina je ostala sa desetoricom. Ivanić je sjajnom dubinskom loptom pronašao Olajinku, Busnić faulirao Zvezdinog ofanizva, zaradio drugi žuti karton i ostavio svoj tim na cedilu.

Do kraja prvog dela Zvezda je imala još nekoliko solidnih prilika da postigne drugi gol, a najbolju je propustio Bukari u 33. minutu posle solo prodora, tada se odbranom istakao čuvar mreže gostiju Carević.

Spasa za goste nije bilo u poslednjem minutu prvog dela kada je Žan-Filip Kraso izveo korner, a loptu u svoju mrežu poslao Radomir Milosavljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke