POLUVREME - Poker otkrivenih karata, Srbija gubi u Budimpešti!

Autor: Ivan Cvetković
subota 14.10.2023.
21:34
Izvor: Sportske.net

Veoma interesantan meč na Puškaš Areni, spremaju se Tadić i Kostić...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta meča u Budimpešti, reprezentacija Srbije gubi od selekcije Mađarske rezultatom 2:1 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Malo ko je očekivao od dva rivala ovako otvorenu igru od samog početka meča, a selektor "orlova" odlučio je da na klupi ostavi Dušana Tadića i Filipa Kostića, te promeni formaciju.

Ipak, to za sada ne daje konkretne rezultate.

Srbija je u meč ušla pomalo ležerno, ali i strpljivo znajući da će rival u prepunoj Puškaš Areni napasti od prvog minuta.

Dva manje opasna napada Mađarske, potom i pomalo nepovezana igra dve ekipe, ali onda smo videli i napad Srbije kada Gaćinović nije uspeo da uposli Mitrovića, niti da šutira ka golu Dibusa.

Uzvratila je Mađarska preko Soboslavija, na drugoj strani ofanzivno je raspoložen bio Terzić koji je u ofanzivi mučio odbranu Mađara.

Ceh toga platila je odbrana koja je kapitulirala u 20. minutu, Nego je probio po desnoj strani, uposlio Vargu koji je lako matirao Milinkovića Savića.

Usledila je žestoka reakcija selektora Stojkovića koji je iz besa bacio flašicu, ali i odgovor našeg tima u 33. minutu kada je posle kornera Živkovića sa desne strane, Pavlović nadvisio svoje čuvare i zatresao mrežu protivnika.

Radost "orlova" trajala je tek do prvog sledećeg napada, ponovo je Nego probio po desnoj strani i dodao kao Romanu Šalaju koji majstorski šalje loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena videli smo užurbanu igru Srbije koja je što pre pokušavala da stigne do novog izjednačenja, ali bez uspeha.

Selektor Stojković je na zagrevanje poslao Tadića i Kostića, što verovatno znači da ćemo videti još ofanzivniju Srbiju u nastavku meča...

Iz Budimpešte: Ivan Cvetković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke