POLUVREME - ''Pršti'' u derbiju, VAR poništio preokret Partizana!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.07.2023.
21:52
Izvor: Sportske.net

Finiš prvog poluvremena pripao crno-belima, ali...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija u Bačkoj Topoli, TSC - Partizan 2:2!

Bukvalno od samog početka viđna su uzbuđenja na obe strane. Prvo su domaći u drugom minutu izveli brz napad, najpre po desnoj strani, usledio je udarac koji je izblokirao Marković, a onda se lopta odbila do Đakovca koji sa leve strane šutira, ali Stevanović uspeva da sačuva mrežu.

Minut kasnije na drugoj strani dobar napad Partizana, Menig na kraju šutira iskosa sa leve strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Novu priliku Menig je imao na isteku desetog minuta, posle odličnog dodavanja Frenka Kanutea sa sredine terena, ali opet je izostao precizniji udarac Holanđanina na kraju akcije.

Minut i po kasnije, TSC je poveo.

Još jedna tečna, brza akcija domaćeg tima. Posle centaršuta sa leve strane, lopta je stigla na desnu do Cvetkovića koji šalje povratnu loptu za Antonića koji je bio usamljen na ivici kaznenog prostora, odakle šalje precizan udarac u desnu stranu gola Nemanje Stevanovića - 1:0.

Posle dužeg zatišja, Severina je u 38. minutu napravio pometnju na desnoj strani, centrirao za Nikolića, od koga se lopta odbija do Natha, a Izraelac dobro šutira iskosa sa leve strabe, ali je neko zakačio tu loptu na putu ka mreži, dovoljno da promeni pravac i ode pored stative.

To je bila najava onoga što je usledilo u 40. minutu.

Kanute je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola domaćih, odmah je prosledio za Natha koji sa ivice kaznenog prostora postiže lep gol - lopta završava u levom uglu gola golmana Veljka Ilića - 1:1.

Samo tri minuta kasnije, potpuni preokret. Severina je na sredini terena oduzeo loptu Ćalušiću i povukao munjevitu akciju na čijem kraju Natho sa leve strane šalje u peterac, Nikolić majstorski kroz noge propušta za Belića koji je dotrčao iza njega i pogodio mrežu - 1:2!

Izgledalo je da će se tim rezultatom završiti prvi deo igre, ali posle isteka nadoknade vremena, Kanute pravi prekršaj nad Stanićem na ulasku u kazneni prostor. VAR soba je reagovala, sudija Mitić pogledao snimak, a onda pojazao na belu tačku. Ifet Đakovac je izveo penal, TSC je izjednačio na 2:2! 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke