POLUVREME - Pune tribine, dosta poznatih lica i Partizanova dominacija u Ubu!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.07.2024.
20:47
Izvor: Sportske.net

Partizan dobro reagovao posle teškog poraza na evropskoj sceni.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Istorijski dan za Ub, igra se prva superligaška utakmica u ovom gradiću, a posle prvog poluvremena Partizan vodi sa 2:0 protiv domaćeg Jedinstva.

Kako je i najavljeno, tribine su ispunjene do poslednjeg mesta, ali teren ne izgleda reprezenttivno. Ipak, to nije smetalo ekipi Partizana da tokom prvog poluvremena uglavnom dominira protiv nemoćnog domaćina.

I, tek što je utakmica počela, Partizan je poveo. Mladi Trifunović je oboren u kaznenom prostoru Jedinstva, pa za sudiju Minakovića dileme nije bilo - penal za Partizan.

Samouvereno ga je izveo Bibars Natho i sa bele tačke je poslao loptu po zemlji u donji desni ugao - 0:1.

Mogao je Partizan da duplira prednost u 13. minutu kada je Đorđe Jovanović primio loptu u kaznenom prostoru, a onda iskosa sa leve strane neprecizno šutirao, preko gola.

Još bolju priliku je Jovanović imao tri minuta kasnije, kada ga je Zahid poslužio ''kao na tacni'', a napadač crno-belih sa oko 11-12 metara traljavo šutirao po zemlji, pa je golman Vukašin Jovanović, inače na pozajmici iz Partizana, uspeo da zaustavi taj šut.

Mnogi su videli loptu u mreži domaćih i u 26. minutu kada je Jovanović primio loptu ispred kaznenog prostora, oslobodio se dvojice protivničkih igrača, ali je opet bio neprecizan, lopta je prohujala pored leve stative.

Ipak, samo minut kasnije Jovanović je iskoristio kiks dvojice defanzivaca Jedinstva koji su se sudarili u svom kaznenom prostoru, napadač crno-belih je prosledio loptu do Trifunovića, a ovaj rutinski zatresao mrežu - 0:2.

Nova velika Partizana viđena je u 32. minutu posle akcije Natha i Zahida, kada je lopta došla do Severine, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane izblokiran i lopta je završila u korneru.

Pokušavali su domaći da što pre uzvrate, imali su par obećavajućih akcija, ali su završavane ili ofsajdom, ili lošim završnim pasom, pa prednost Partizana nije ozbiljnije ugrožavana.

Pred sam kraj poluvremena odlična kontra Partizana preko Jurčevića, ali je nije realizovao, šutirao je pored gola iskosa sa leve strane.

Inače, utakmici prisustvuje i Nemanja Matić koji je ovde u ulozi domaćina, zatim su tu i Dušan Savić, Vladimir Stojković, Antonio Rukavina i mnogi drugi.

-


-



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke