POLUVREME - Radnički konkretniji, Zukić promašio zicer

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 16.05.2024.
17:46
Izvor: Sportske.net

Nema golova posle prvih 45 minuta.

Sportske/Aleksandar Obrenović
Sportske/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta na stadionu "Čika Dača", Radnički 1923 - Vojvodina 0:0. 

Po nakvašenom terenu i teškom vremenu, ekipe su igrale neočekivano ofanzivno, posebno Vojvodina, koja je bila konkretnija u uvodnim minutima.

U drugom je Seri izveo prekid, Zorić je nespretno intervenisao, ali je Leković sprečio da postigne autogol. 

U 10. minutu Voša je imala čist zicer, Vukanović je ukrao loptu Simoviću i spojio usamljenog Zukića sa golom, ali je ovaj šutirao pored stative i istrčalog Lekovića. 

Potom je i Vukanović gađao glavom, Radulović nije dobro zahvatio jednu izbijenu posle kornera, a onda je u 15. minutu viđeno prvo uzbuđenje na drugoj strani. Leković je ispucao loptu, Savićević je u želji da prevari izgubio loptu od Salija koji je odmah proigrao Bevisa, ali je Korać uklizao i sprečio veću opasnost. 

U 22. minutu Radnički je izveo uigranu akciju posle prekida, brzo su domaći prebacili loptu sa desnog na levi bok, usledio je opasan centaršut u peterac, ali je Đorđević intervenisao. 

Nakon uvodnih minuta koji su pripali Vojvodini, tada je bilo jasno da je Radnički preuzeo inicijativu i presingom prebacio težište igre bliže gostujućem golu. 

U 40. minutu Radnički je imao još jedan opasan napad, Vidosavljević je pobegao po levom boku i bio brži od Crnomarkovića, odložio je loptu do Salija, koji je sa ivice šesnaesterca gađao pored stative. 

Ni tu nije bio kraj napadima domaćih, u 43. minutu Vidosavljević se oslobodio Lazarevića i iskosa sa leve strane gađao u prvi ugao, ali je Carević izbio loptu u korner. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke