POLUVREME - Radnički se ispromašivao, Zvezda ubedljivo vodi, upisao se i novajlija!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.07.2022.
20:51
Izvor: Sportske.net

Moglo je da bude mnogo zanimljivije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena na ''Rajku Mitiću'', Crvena zvezda - Radnićki Niš 3:0, u prvom kolu Superlige Srbije.

Zvezda je povela posle samo dva minuta igre. Iznudili su crveno-beli slobodan udarac na dvadesetak metara već u prvoj svojoj akciji, a pošto je Katai izveo taj udarac, Tolordava je igrao riukom u kaznenom prostoru Radničkog i sudija Mitić je pokazao na belu tačku. Katai je precizno izveo penal i Zvezda je povela sa 1:0.

Radnički je pripretio u četvrtom minutu preko Pejovića, ali je Borjan odlično reagovao i izbio loptu u korner.

Pet minuta kasnije Bukari je šutirao iskosa sa leve strane, ali se istakao i golman Radničkog Drobnjak. Usledio je korner za Zvezdu posle kog je ''sevnula'' kontra Radničkog preko Stefana Mitrovića, ali je šutirao pravo u Borjana.

Na isteku desetog minuta nova lepa akcija Radničkog po levoj strani, na kraju centaršut za Petrova koji sa nekih sedam-osam metara pogađa stativu Borjanovog gola.

Tri minuta kasnije još dve velike prilike za Nišlije. Mićibući je iskosa sa desne strane sa desetak metara šutirao u Borjana, odbijenu loptu je zahvatio Petrov koji još jednom pogađa desnu stativu Zvezdinog gola!

Nastavile su Nišlije sa napadima, pa je u 21. minutu sa desne strane pripretio i Jovanović, Borjan se okliznuo, ali je lopta otišla tik pored desne stative njegovog gola.

Kako to obično biva, usledila je kazna za neiskorišćene prilike, a to je učinio Zvezdin novajlija Kings Kangva koji je na dodavanje Ivanića prihvatio loptu na oko 13 metara od gola i snažnim i preciznim udarcem savladao golmana Drobnjaka - 2:0.

Izgleda da je pitanje pobednika rešeno je već u 31. minutu, kada je Milan Pavkov natrčao na odbijenu loptu od strane golmana Drobnjaka posle šuta Mirka Ivanića i sproveo je u mrežu - 3:0.

Mogla je Zvezdina prednost da bude još ubedljivija, Ivanić je u finišu poluvremena pogodio prečku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke