Poluvreme: Rikardo odličan na debiju, Partizan sve bolji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.07.2021.
18:47
Izvor: Sportske.net

Moglo je i ubedljivije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan danas igra treću pripremnu utakmicu u Sloveniji, ovoga puta protiv poljske Krakovije, a posle prvog poluvremena rezultat je 2:0 za crno-bele.

Ovo je prvi meč Rikarda Gomeša po povratku u Partizan i već na debiju je ostavio vrlo dobar utisak, iako se nije upisao u strelce.

Prvu ozbiljniju priliku imao je Lazar Pavlović u 17, minutu ali je zakomplikovao u završnici.

Devet minuta kasnije, Rikardo Gomeš je povukao loptu kroz sredinu, ispred kaznenog prostora je sačekao Lazara Markovića, odložio mu loptu na desnu stranu, ali Markovićev šut nije bio najbolje izveden, šutirao je pravo u protivničkog golmana.

Četiri minuta kasnije ponovo Rikardo ispred kaznenog prostora okružen protivničkim igračima dobro prati kretanje svojih saigrača, ovoga puta je prosledio loptu na levu stranu za Uroševića, ali bek Partizana loše i neprecizno šutira, pa je još jedna prilika za crno-bele propala.

Ujedno je to bilo sve što smo videli od Rikarda, trener Stanojević ga je zamenio posle pola sata igre, a priliku je dobio mladi Samed Baždar. Za početak sasvim dovoljno od Rikarda koji se dobro kretao, distribuirao loptu i utisak je da mu neće biti potrebno mnogo vremena za dostizanje željene forme.

Ipak, Partizanov pritisak se nastavlja i posle Rikardovog izlaska, Danilo Pantić je par minuta kasnije imao odličnu šansu, mnogi su ''videli'' loptu u mreži, ali je golman zakačio i sprečio siguran gol.

Bio je to samo nagoveštaj onoga što se dogodilo u 34. minutu, kada je Marković lepo primio loptu, onda je petom prosledio za Saničanina koji je sa leve strane centritao u peterac, gde je prvo Baždar pokušao, a odbijenu loptu u mrežu je prosledio Urošević - 1:0.

U 39. minutu veliku priliku imao je i Jojić šutirao je iskosa sa desne strane, ali je poput Markovića u 26. šutirao u protivničkog golmana.

U samom finišu poluvremena Partizan je duplirao prednost. Saša Zdjelar je kroz sredinu sjajno pronašao Pantića koji je izbio sam pred golmana, obišao ga i rutinski pogodio praznu mrežu - 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke