POLUVREME - Sergej načeo Kiprane, Srbija sigurna u Larnaki

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.03.2024.
18:48
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" stekli minimalnu prednost.

FSS
FSS

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije vodi rezultatom 1:0 posle prvog poluvremena prijateljskog susreta u Larnaki protiv Kipra.

Selektor Dragan Stojković odlučio se da promeni čak devetoricu fudbalera u odnosu na ekipu iz Moskve, ali i da se vrati na sistem sa trojicom odbrambenih igrača što za sada daje rezultat, iako Kiprani nisu pravo merilo kvaliteta u ovom trenutku.

"Orlovi" su od samog početka meča preuzeli terensku inicijativu koja je kao posledicu donela i vodeći pogodak u sedmom minutu.

Samardžić je veoma lukavo uputio odličan centaršut iz slobodnog udarca, a na loptu je natrčao Sergej Milinković Savić koji je reagovao na pravi način i zatresao mrežu Mola.

Mogla je Srbija i do veće prednosti samo četiri minuta kasnije, posle udarca Samardžića lopta je u kaznenom prostoru Kiprana pogodila jednog od odbrambenih igrača domaće ekipe, pa je sudija Di Belo pokazao na belu tačku.

Odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo je Mitrović koji je loše šutirao sa 11 metara, pa je golman Kipra odbranio njegov udarac.

Srbija je imala još nekoliko zanimljivih akcija koje nisu bile okončane udarcem, sve dok Mitrović nije pokušao glavom posle centaršuta Kostića iz kornera. Jedini pokušaj Kiprana vredan pomena bio je onaj Pitasa u finišu poluvremena, ali je udarac završio daleko od gola Rajkovića.

Igra "Orlova" deluje dosta tečnije u odnosu na utakmicu protiv Rusije, treba imati na umu da je i kvalitet Kipra na dosta nižem nivou u odnosu na "Zbornaju", ali Srbija je na dobrom putu da ostvari trijumf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke