POLUVREME - Šerif "hapsi" Ubljane, Zvezda pokazuje silu od starta!

Autor: Lazar Nikolić
subota 20.07.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Endiaje u formi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vode sa 2:0 protiv Jedinstva iz Uba posle prvog poluvremena meča uvodnog kola Super lige Srbije.

Oba gola za branioca titule postigao je razigrani napadač Šerif Endiaje.

Mogla je Zvezda da povede posle samo tri minuta. Luka Ilć se stuštio u kazneni prostor gostiju sa Uba i šutirao, ali mu je udarac izblokiran. Lopta je došla do Endiajea, koji je takođe osujećen, ali je Ilić dobio još jednu šansu, koju je osujetio golman Jedinstva Jovanović.

Bio je raspoložen Luka Ilić na startu utakmice. Još jednom je probio po levoj strani u devetom minutu i šutirao preko gola. Gosti su brzo uzvratili, pokušao je Miladinović, a lopta otišla daleko preko prečke .

Zvezda je otpor novajlije u Super ligi slomila posle 18 minuta kada je mladi desni bek Ognjen Mimović uputio kvalitetan centaršut, a napadač crveno-belih Šerif Endiaje snažnim udarcem zatresao mrežu rivala.

Imao je nedugo zatim napadač iz Senegala novu priliku koju nije iskoristio, ali jeste narednu u 23. minutu. Odlični Luka Ilić ponovo je bio neuhvatljiv za protivničke defanzivce, doturio je loptu do Šerifa, a ovaj postigao drugi pogodak na meču.

Blizu trećeg pogotka crveno-beli su bili na isteku pola časa igre kada je kapiten Katai bio u dobroj prilici, ali je šutirao malo pored gola.

Lep dupli pas u 37. minutu odigrali su Puma i Hvang, reprezentativac Paname šutirao, a Jovanović lako zaustavio njegov udarac.

Nije imao sreće Luka Ilić da postigne pogodak u prvom delu, a još jednu odličnu šansu imao je u 40. minutu kada mu je Mimović namestio priliku, a nekadašnji Zvezdin đak poslao loptu preko prečke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke