POLUVREME - Srbija čuva vođstvo u Stokholmu! Odbrana nije kapitulirala, ali...

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.06.2024.
18:52
Izvor: Sportske.net

Nervoza u finišu prvog dela igre.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta prijateljske utakmice u Stokholmu, reprezentacija Srbije vodi protiv ekipe Švedske rezultatom 1:0.

Puleni Dragana Stojkovića napravili su prednost u trenucima kada se činilo da je domaćin bliži pogotku, iako ni Švedska nije imala previše konkretnih pokušaja i pored velikog poseda lopte.

Terensku inicijativu izabranika Jona Dala Tomasona Srbija je uspela da učini relativno bezopasnom, mada je napad u kojem Elanga nije stigao do lopte mogao da napravi problem Predragu Rajkoviću.

Golman Majorke intervenisao je lako kod udarca Kuluševskog, da bi praktično pravo niotkuda "orlovi" stigli do vodećeg pogotka kada je proradila "novozelandska veza" Andrije Živkovića i Sergeja Milinkovića Savića.

Igrao se 18. minut kada Živković uputio dobar centaršut s desne strane, loptu je na drugoj stativi dočekao Sergej Milinković Savić i glavom matirao nemoćnog Olsena.

Okuražili su se "orlovi" nakon toga, pa je Vlahović veoma brzo mogao i da udvostruči vođstvo, ali je udarac napadača Juventusa iz voleja završio preko gola.

Igra Švedske posle primljenog gola nije delovala previše konkretno, sve do pokušaja prvo Kuluševskog, a potom i Elijasona čiji je udarac uspeo da odbrani Rajković.

Ti pokušaji nisu bili opasni, međutim problematične su pojedine reakcije fudbalera Srbije u defanzivnoj fazi, pa je to sasvim sigurno nešto na čemu još mora da se radi, naročito jer su Lukić, Pavlović i Milenković "požuteli" u nadoknadi vremena.

Uz to, Pavlović je u duelu sa Kuluševskim prokrvario iznad nosa...

I pored svih problema, Srbija je uspela da sačuva mrežu tokom prvih 45 minuta, za razliku od meča u Beču, a to je dobar razlog za optimizam pred početak drugog dela igre.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke