POLUVREME - Srbija 15 minuta nije znala "gde je levo" u Beču, gol Pavlovića popravio utisak!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 04.06.2024.
21:34
Izvor: Sportske.net

Kako je počelo. nije loše.

EPA-EFE/MAX SLOVENCIK
EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije posle prvih 45 minuta prijateljske utakmice u Beču gubi od Austrije sa 2:1.

Katastrofalno su izabranici selektora Dragana Stojkovića započeli meč i primili dva gola posle samo 13 minuta, ali su uspeli da se konsoliduju, poprave utisak i rezultat do kraja prvog dela.

Tek što je lopta pošla sa centra Austrijanci su tražili penal. Spajić je startovao nad Baumgartneru, ali najstrože kazne nije bilo.

Kao da je ova opasna situacija već na samom startu malo „odsekla noge“ našim reprezentativcima, koji u prvih 10 minuta gotovo da nisu imali loptu u svom posedu.

To nam se obilo u glavu kada je Kristofe Baumagrtner odlično iza leđa naših štopera pronašao Patrika Vimera, a ovaj smestio loptu u dalji ugao pored noge Vanje Milinkovića-Savića.


Nije prošlo ni tri minuta, a „brodolom“ srpske reprezentacije se nastavio. Danso je startovao nad Vlahovićem, faula nije bilo, a iz akcije koja je usledila domaćin je udvostručio prednost. Florijan Grilič je odličnim pasom „pocepao“ našu odbranu, a Kristofer Baumgartner matirao nemoćnog Vanju Milinkovića-Savića.


Posle 16 minuta Srbija je konačno zapretila. Imao je Stojkovićev tim kolosalnu šansu u kojoj se našao kapoten Tadić, ali je šutirao pored gola sa nekih desetak metara.

Pokušavala je selekcija Srbije uporno da u igru uđe pasovi iz zadnje linije tako što su se Spajić i Pavlović pomerali na bekovske pozicije, ali nam to nikako nije polazilo za nogom, pa je najistureniji Vlahović bio potpno odsečen od ostatka tima.

Posle veoma slabih pola časa igre Srbija je konačno uspela da prenese težište igre na protivničku polovinu. To nam se isplatilo u 34. minutu kada je Tadić centirao sa leve strane, Spajić šutira glavom i pogodio stativu, da bi Strahinja Pavlović natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu rivala.


U 40. minutu došlo je do sudara između Griliča i našeg Nemanje Makismovića, zbog čega su obojica morali van terena. Za nas je na teren ušao Ivan Ilić, dok je selektor Austrijanaca Ralf Ragnik uveo Konarda Lajmera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke