POLUVREME - Srbija ''proigrala'' tek posle primljenog gola

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.06.2022.
21:36
Izvor: Sportske.net

Norvežani vode posle prvih 45 minuta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras igra premijerni meč u novom ciklusu Lige nacija, a rival našem timu na ''Rajku Mitiću'' je selekcija Norveške.

Posle prvog poluvremena Norvežani vode rezultatom 1:0.

Jedini gol u ovom delu igre delo je najboljeg igrača norveškog tima Erlinga Halanda, koji je u 27. minutu savladao Vanju Milinković-Savića posle odličnog prodora i centaršuta Pedersena sa desne strane.

Reprezentacija Srbije je nedovoljno agresivno započela ovu utakmicu. Na protivničkoj polovini ''Orlovi'' nisu bili previše opasni, iako su imali par obećavajućih akcija po desnoj strani preko Lazovića, kada je izostala adekvatna završnica.

Zato su gosti bili konkretniji, pa je Haland već u 18. minutu mogao da dovede Norvežane u vođstvo. On je tada izbio sam ispred našeg golmana Vanje Milinković-Savića, ali je neprecizno šutirao sa desetak metara, iskosa sa desne strane.

Tek posle posle primljenog gola ''Orlovi'' su se probudili. Mitrović je u 33. minutu prihvatio loptu na desnoj strani, centrirao je na ivicu peterca, gde je za trenutak zakasnio Sergej Milinković-Savić i prilika je propala. Doduše, lopta je potom stigla do Kostića na suprotnoj strani, usledio je novi centaršut, ali tada je u kaznenom prostoru već bilo više protivničkih igrača.

Tri minuta kasnije nova obećavajuća akcija ''Orlova'', Lazović je uputio loptu u kazneni prostor za Mitrovića koji ju je zahvatio ''makazicama'', ali je zamalo bio neprecizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke