POLUVREME - Stoličin eksperiment funkcioniše!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.06.2022.
18:50
Izvor: Sportske.net

Neki novi Partizan, čak i kada to nije plan.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vode u prvom poluvremenu kontrolne utakmice sa Spartakom iz Trnave sa 2:0.

Ponovo je Ilija Stolica imao problema da sastavi tim po svojoj želji. Bez klasičnih štopera u početnom timu, a bez klasične "devetke" kako na terenu tako i na klupi morao je da otpočne duel i izostanci na tim pozicijama mogli su se osetiti.

Želi Stolica moderniji Partizan, što se vidi po sistemu sa trojicom štopera i načinom na koji ekipa gradi igru preko, prevashodno Jevtovića koji igra u srcu odbrane. To je i dobilo prelaznu ocenu do sada, ali bez špiceva teško je napraviti razliku, no Partizan je ipak uspeo tako nešto.

Prvi deo igre za sada protiče u ravnopravnoj utakmici. Partizan ima loptu nešto više u svojim nogama, ali nije bilo osetne razlike na bilo čijoj strani sve do poslednjih 15 minuta.

Prva prava šansa na utakmici dogodila se posle 20 minuta kada je Bibars Natho onako kako on to ume poslao pas u prostor za Slobodana Uroševića koji se ubacio iza leđa odbrani Spartaka, a potom je tražio Meniga čiji udarac je izblokiran.

Deset minuta kasnije, Spartak je imao kolosalnu priliku. Gol je visio u vazduhu preko centaršuta Prohaske. Boateng je šutirao, lopta je završila na prečki, odbila se nekoliko puta da bi je Stevanović jedva izbacio sa gol-linije.

Nedugo zatim - pogodak. Kvinsi Menig je uz malo sreće došao do lopte, odlično je pratio dešavanja, prihvatio istu i poslao je u suprotan ugao gola za vođstvo crno-belih. I pred sam kraj, još jedna izuzetna realizacija. Ponovo strpljiva akcija, novo šunjanje iza odbrane rivala, još jedan sjajan pas u prostor i Lutovac glavom matira golmana Spartaka za sigurnu prednost.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke