Poluvreme - Terzić načeo Vošu, Rikardo stigao Miloševića

Autor: Aleksandar Golubović
subota 07.05.2022.
14:50
Izvor: Sportske.net

Partizan daleko kvalitetniji rival.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vode na poluvremenu protiv Vojvodine 2:0 u jednom od derbija ove runde plej-ofa Linglong Superlige Srbije, a strelci na meču u Humskoj bili su Nikola Terzić i Rikardo Gomeš.

Partizan je poveo već u četvrtom minutu, šestim prvenstvenim golom Nikole Terzića, koji je na inteligentan način prevario Emila Rockova i u ranoj fazi meča doneo prednost crno-belima.

To je učinio na lepu asistenciju Kvinsija Meniga i levom nogom u suprotan ugao zafelširao loptu.

Nakon ranog vođstva, crno-beli su nastavili da atakuju ka goslu gostiju, a prvu priliku na suprotnoj strani imao je Nebojša Bastajić čiji šut je završio pored desne stative.

Usledio je vrlo mlak pokušaj Vukčevića, pa je Stevanović vrlo lako ukrotio ovaj šut.

U 20. minutu Bibras Natho je odlično usposlio Rikarda, ali je Rockov vešto skinio ispred nogu loptu napadaču crno-belih, a četiri minuta kasnije ponovo se oprobao Terzić, međutim ovaj put je bio nešto neprecizniji nego dvadesetak minuta ranije.

U 26. minutu Natho je šutirao glavom na centaršut Meniga, ali je ovaj udarac lako odbranio Rockov, a pet minuta kasnije oprobao se i Marko Jevtović.

U 33. minutu Rockov je opet izašao kao pobednik pored Rikarda, posle nove odlične asistencije Natha. Napadač Partizana ponovo nije uspeo da nadmudri sjajnog čuvara mreže Vojvodine.

U 41. minutu Rikardo je povisio prednost crno-belih na 2:0. Napadač je primio dugu loptu Natha i sjajnim individualnim potezima savladao Rockova udarcem u dalji ugao i tako 26. pogotkom u ligi postao rekorder po broju golova u jednom sezonu u domaćem prvenstvu.

Ujedno Rikardo je izjednačio rekord Save Miloševića iz sezone 1994/1995 kada je tadašnji napadač crno-belih postigao 34 gola u svim takmičenjima u sezoni, dok ga samo jedan pogodak deli da stigne Mateju Kežmana.

Na isteku nadokande vremena Nemanja Miletić je imao priliku za 3:0, ali je njegov udarac lako osujetio Rockov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke