POLUVREME - Tribine se napuniše i navijači gledaju neočekivano dobru Srbiju

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.09.2024.
21:33
Izvor: Sportske.net

Fenomenalno izdanje za sada.

2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije igraju prvo poluvreme meča sa Španijom bez golova na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 1. kola Lige nacija.

Iako je isprva izgledalo da će jedva 15.000 ljudi doći na stadion "Rajko Mitić", vrlo brzo smo uvideli da su se istočna, zapadna i južna lepo ispunile, pa tako ocenjujemo da ima barem 25.000 navijača koji mogu da budu zadovoljni viđenim.

Jer, teško da su i oni najoptimističniji verovali da će Srbija do sada odigrati na vrlo visokom nivou protiv selekcije kao što je evropski šampion Španija. 

Istina, posed je bio na strani gostiju. Prosto, drugačije ni ne može kada su oni spram vas. Ali, bolji utisak je do sada ostavila reprezentacija Srbije kao autsajder na ovoj utakmici.

Delujemo poprilično dobro, igramo bez pritiska koji je obično bivao čudovište iz ormara za "orlove". Postavka na terenu je takva da selektor Dragan Stojković nije imao previše prostora za ekspmerimentisanje i hvala Bogu da je konačno tako jer sada svako pokriva poziciju koja mu odgovara ili se na njoj odlično snalazi. 

Razmahasmo se pasovima i onim kraćim i onim dužim, a sve je to propratila vrlo dobra kretnja Stojkovićevih izabranika. Lazar Samardžić je uz Sašu Lukića izgledao kao nosilac igre u ofanzivi. Srbija nije imala previše grešaka, Lamin Jamal i Niko Vilijams su uglavnom dobro ograničavani od strane naših krilnih igrača Koste Nedeljkovića, Strahinje Erakovića, Veljka Birmančevića i Saše Pavlovića kojima su pomagali i Ilić i Lukić.

Nestvarnu šansu propustili smo preko Luke Jovića kojeg je Andrija Živković magično spojio sa golom. Neshvatljivo je kako napadač Milana, koji je čekao da David Raja padne na zadnjicu, nije pogodio gol iako je kasnije podignuta zastavica. Snimak je kazivao da ofsajd nije postojao, pa bi tako Srbija vodila da je Jović bio precizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke